Evenimentul Zilei > Actualitate > Schimbare neașteptată la nivel mondial. Sudul României redevine Valahia
Schimbare neașteptată la nivel mondial. Sudul României redevine Valahia

Schimbare neașteptată la nivel mondial. Sudul României redevine Valahia

Un fenomen mai puțin obișnuit se petrece zilele acestea pe Google și vizează instituțiile publice, de la Administrația Prezidențială, până la primării. 

Potrivit Google, ministerele, primăriile și alte instituții importante ale statului român se află pe teritoriul „Valahiei”/Țara Românească, care a încetat să mai existe în secolul XIX.

Spre deosebire de instituțiile publice localizate în Moldova și Transilvania, pe care cel mai popular motor de căutare din lume le localizează în România, cele care aparțin de Oltenia și Muntenia, figurează pe teritoriul Valahiei.

Așadar, Administrația Prezidențială, Ministerul Sănătății, Ministerul Apărării, Ministerul Afacerilor Interne, Primăria București și Primăria Pitești se numără printre instituțiile publice care „se află” pe teritoriul Valahiei, potrivit Google.

Instituțiile statului român, pe teritoriul Valahiei, potrivit Google – Galerie foto

  • Țara Românească/Valahia a luat naștere ca stat independent în 1330, după bătălia de la Posada, lupta dintre Basarab I și regele ungar Carol Robert de Anjou. La 1859, Țara Românească s-a unit cu Moldova și astfel, s-au format Principatele Unite, sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza.