„Suntem încântaţi de decizia FIFA de a susţine utilizarea tehnologiei goal-line în competiţii şi de a ne acorda licenţa oficială. Suntem încrezători, după ani de dezvoltare şi testări, că Hawk-Eye poate ajuta arbitrii să ia deciziile corecte în situaţii critice care pot afecta rezultatele disputelor fotbalistice internaţionale. Hawk-Eye are mulţi ani de experienţă în implementarea cu succes a tehnologiei sale inovatoare pentru evenimente sportive importante, ceea ce îl face un partener de încredere, pe termen lung pentru competiţiile fotbalistice", a declarat Steve Carter, Managing Director la Hawk-Eye Innovations.
Decizia FIFA a fost luată în urma unor teste derulate pe parcursul anului trecut în care au fost evaluate nu doar acurateţea şi fiabilitatea tehnologiei goal-line, dar şi felul în care poate fi integrat sistemul în infrastructura stadionului şi costurile implicite pentru cluburile de fotbal.
Soluţia Hawk-Eye nu impune nicio modificare a dotărilor de pe terenul de joc, inclusiv a stâlpilor porţii sau mingiilor. Acest sistem se bazeză pe numeroase camere cu rezoluţie înaltă amplasate în jurul terenului, în aşa fel încât să monitorizeze fiecare mişcare a mingii şi să monitorizeze traiectoria acesteia atunci când se află în preajma liniei. Imaginile suprinse de cameră sunt transmise către un centru de procesare, care analizează poziţia mingii în raport cu linia de marcaj. Dacă sistemul recunoaşte depăşirea marcajului de către minge, informaţia este transmisă în mai puţin de o secundă către oficialii din teren prin dispozitive speciale. Pe lângă alerta instantanee pe care o trimite, sistemul Hawk-Eye permite, de asemenea, reluarea fazei de joc pentru a dovedi validitatea deciziei luate de sistem.