Evenimentul Zilei > Social > Se schimbă cărțile de identitate! Modificările care vor provoca furia multor români
Se schimbă cărțile de identitate! Modificările care vor provoca furia multor români

Se schimbă cărțile de identitate! Modificările care vor provoca furia multor români

Începând din data de 3 august 2021, cărţile de identitate se vor schimba. Potrivit reglementărilor europene, noile cărţi de identitate vor avea obligatoriu CIP, fotografie și două amprente ale titularului.

Schimbarea documentelor de identitate face parte dintr-un program de aliniere la modelul standard european.

Apoi, timp de 10 ani, până în 2031, vor fi schimbate toate documentele, pe măsură ce expiră.

Noile cărți de identitate vor avea dimensiunea permisului de conducere, vor avea atât drapelul României, cât și al Uniunii Europene,  un CIP cu fotografia și două amprente ale titularului.

Pentru preschimbarea tuturor cărţilor de identitate este necesară o perioadă de 10 ani în care ambele tipuri, cel actual şi cel schimbat vor funcţiona în paralel.

Doar cei care împlinesc 55 de ani în acest an și anul viitor vor fi chemați în 2031 să li se schimbe cărțile de identitate.

Potrivit legilor în vigoare, persoanelor care au împlinit deja 55 de ani li se eliberează documente de identitate pe viață. În schimb, în regulamentul european este prevăzută vârsta de 70 de ani.

Deoarece schimbarea cărţilor de identitate este obligatorie la nivel european, deocamdată, nu există soluții pentru cei care refuză documentele de identitate cu CIP.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: