În cursul altercației, atacatorii i-au rupt ambele picioare. În ciuda faptului că nu se întâlnise întâmplător cu bulgarii, victima a declarat poliției că nu știe cine sunt cei patru, ceea ce indică faptul că i-a fost frică să dezvăluie identitatea agresorilor sau poate pentru că s-ar fi putut descoperi niște afaceri ilegale.

Bătaia suferită de cetățeanul român, de la cei patru bulgari, pe care ofițerii secției de poliție din Anzio încearcă să îi identifice, pare să indice faptul că între ei ar fi fost vorba despre o reglare de conturi pentru diferite afaceri nu tocmai legale.

În urmă cu două nopți, victima se afla într-un bar din Lavinio, o localitate situată la circa 50 de km în sudul Romei, când i s-au alăturat bulgarii cu care, potrivit poliției, a avut o întâlnire.  La câteva minute după intrarea în bar, cei patru l-au forțat pe român să iesă din local, apoi l-au bătut sălbatic și i-au  fracturat ambele picioare.

După ce l-au bătut, l-au urcat într-o mașină și apoi l-au aruncat pe român  în fața spitalului din Lavinio. Victimei i s-a acordat primul-ajutor iar apoi a fost transferat la spitalul din Anzio, unde medicii i-au dat un prognostic de 40 de zile pentru vindecare.

Anchetat de poliție, românul a declarat că nu-și amintește nimic și nu-i cunoște pe atacatori. O versiune pe care poliția nu o crede. Investigațiile pentru identificarea autorilor bătăii continuă.