Scene incredibile petrecute în orașul chinez Shenzhen, după ce, marți, un zgârie-nori a creat panică totală în momentul în care a început să se clatine din motive inexplicabile. Evenimentul s-a petrecut la ora 13.00,  SEG Plaza, acolo unde se află o piață importantă de electronice, dar și birouri.

Nu a fost înregistrat un cutremur care să fi stat la baza acestui eveniment nemaivăzut

Nu a fost vorba despre un cutremur care să fi provocat această mișcare. Scena a fost surprinsă de la sol, de mai mulți martori, care au imortalizat video acele momente. Bineînțeles, mișcarea a fost resimțită puternic la etajele superioare, acolo unde oamenii au tras o sperietură pe cinste. Pe rețelele de socializare au apărut imagini cu clădirea respectivă. Panicați sunt și cei de la sol, care încep să țipe și să fugă pentru a evita o posibilă prăbușire a zgârie-norului.

Clădirea a fost evacuată în regim de urgență. Autoritățile au demarat o anchetă care să explice motivul pentru care clădirea a început să se clatine

Clădirea a fost evacuată, iar autoritățile au demarat o anchetă pentru a stabili care a fost cauza ce a dus la acest eveniment nemaipomenit, care s-ar fi putut lăsa cu o tragedie de proporții. SEG Plaza are 72 de etaje și măsoară 355,8 metri înălțime. Este a treia cea mai înaltă clădire din orașul Shenzhen.

Aprobarea pentru construirea acestui zgârie-nori a fost dată în 1993. Finalizarea lucrării s-a consemnat în anul 2000

SEG (Shenzhen Electronics Group) Plaza a fost aprobat de către Biroul Municipal de Planificare la data de 27 mai 1993 pentru efectuarea pregătirilor de pre-construcție. Apoi, achiziția, planificarea și proiectarea terenurilor au fost finalizate în 1995.

Construcția infrastructurii și a corpului principal a început în anul 1996. Turnul cu 66 de etaje a fost finalizat în 1998, iar turnul cu 72 de etaje a fost finalizat în 1999.

În anul 2000, instalarea echipamentului turnului și decorarea interioară și exterioară au fost finalizate, atingând standardul impus, de acceptare a finalizării lucrării respective.