Construcţia de noi locuinţe se va reduce sau chiar se va opri se arată într-un comunicat de presă al BUILD Europe, cea mai importantă asociaţie pan-europeană care reprezintă profesioniştii din sectorul construcţiilor de locuinţe din Europa.

„În fapt, membrii Build Europe cred că – având în vedere scenariul actual – construcţia de noi locuinţe va încetini sau chiar se va opri temporar în anumite locuri şi că vânzările de locuinţe vor scădea şi ele, din cauza scăderii cererii consumatorilor şi a incertitudinii economice. (…) Prin urmare, există un risc ridicat ca această epidemie să provoace o recesiune economică care să conducă la o scădere a ofertei de locuinţe”, se spune în comunicat.

Organizaţia şi membrii săi sunt îngrijoraţi de consecinţele acestei crize mondiale şi așteaptă măsurile adoptate de Comisia Europeană pentru a limita impactul Covid-19 asupra întreprinderilor.

Build Europe este organizaţia-umbrelă pentru federaţiile naţionale ale statelor membre ale Uniunii Europene, dezvoltatori şi constructori de locuinţe, reprezentând peste 30.000 de companii afiliate federaţiilor din 11 state membre.