Cei care au susținut-o pe Kovesi ar încerca, acum, să o scoată din scenă. Potrivit informațiilor apărute în spațiul public, se pregătește avansarea Laurei Codruța Kovesi pe o poziție de procuror la nivelul Uniunii Europene.

De această metodă a făcut uz și fostul președinte, Traian Băsescu, în 2012, tocmai cu șefa DNA. Iar președintele Klaus Iohannis a folosit această metodă în 2016, cu Livia Stanciu, pe care a îndepărat-o de la șefia ÎCCJ avansând-o judecător la CCR.

Cu toate acestea, Kovesi nu și-ar putea face intrarea la Bruxelles fără să aibă sprijinul PSD la nivelul premierului și al europarlamentarilor. Nu ar fi suficient să fie susținută numai de șeful statului și de Ambasadorului Germaniei.

„Cred că ar fi o mare greșeală din partea domnului ministru Toader și, prin extensie, din partea PSD, să accepte un astfel de troc doar de dragul de a vedea-o pe Laura Kovesi îndepărtată cât mai repede de la șefia DNA. Consecințele în timp ale unui astfel de gest ar fi devastatoare pentru PSD și, mai ales, pentru liderii săi actuali. Reeditarea într-o altă formă a trădării lui Ponta care, declarativ, era cel mai mare dușman al lui Băsescu dar, pe ascuns, i-a făcut pe plac acestuia numind-o pe Laura Kovesi la șefia DNA,  ar reaminti și amplifica o frustrare în rândul electoratului PSD care l-ar spulbera pe Liviu Dragnea. Iar lui Klaus Iohannis i-ar oferi o muniție nesperată pentru prezidențialele din 2019, prin faptul că ar transforma PSD-ul într-un complice al DNA la toate grozăviile comise de acesta pe durata mandatului doamnei Kovesi”, informează conteledesaintgermain.ro.

Potrivit aceleiași surse, „Faptul că susținătorii grei ai Laurei Kovesi au inițiat negocieri cu PSD pentru stabilirea unor condiții cât mai favorabile de abdicare a acesteia de la conducerea DNA demonstrează că și ei s-au săturat până peste cap de gafele doamnei, că aceasta a ajuns să le atârne de picior ca o piatră de moară și, de aceea, trebuie să se descotorosească de ea până când nu va fi prea târziu. Hotărârea descotorosiri se pare că a fost deja luată. Mai urmează doar să se stabilească / negocieze detaliile înfăptuirii ei”.

„Pentru că Laura Kovesi va fi oricum îndepărtată de la DNA, Tudorel Toader și PSD trebuie să procedeze, acum, rabinic. Să aștepte și să observe. Să nici nu împiedice, să nici nu ajute. Astfel încât să-și conserve pentru viitor arma exploatării electorale a uriașelor abuzuri comise de DNA și de șefa sa supremă. Doar astfel vor putea asana justiția din România de infecții care au umplut-o de puroiul portocalismelor lor”, mai arată sursa citată.