În ceea ce privește dispariția lui Dragnea, verdictul analistului e categoric: ”E ca la o moarte cu moștenirea ipotecată. Fotoliul său de lider este vînat de mai multi pretendenți!”

Personajul politic cel mai antipatizat

Pină de curînd Liviu Dragnea era ahtiat să iasă cu declarații la presă. Cind era și – mai ales – cînd nu era cazul (…) De citeva zile imi lipsesc aparițiile lui Liviu Dragnea. Se simte nevoia unui călăuzitor. PSD e în vrie, haosul face aici ravagii. În marele partid s-a instalat haosul. Unul trage hăis și celalalt cea de cînd șeful a dispărut. Și nu putea să nu o facă, să fim sinceri. Dragnea a acumulat un enorm capital de imagine negativă. Este probabil personajul politic cel mai antipatizat. Firesc, il lider maximo, a preferat să se efaseze. S-a retras in codru verde ca tot românul. A schimbat partitura. De la personajul omniscient, ubicuu, care umplea toate canalele de televiziune la orice ora din zi și din noapte, a devenit azi o fantomă. E și nu e! Oricît ai apăsa tastele telecomenzii nu se vede decît în materiale de arhivă.

A fugit din țară?! Stă pitit la Kiseleff?

Te poți gindi că a fugit din țară, că s-a dus să petreacă o vacanță în Brazilia sau să-și îngrijească balta de pe Dunăre. Sau că s-a retras pe domeniul din Alexandria, ori stă ascuns într-un birou din Kiseleff cu capul in pumni și meditează la eșec. Nu avem de la PSD niciun comunicat oficial cum că din motive personale s-a retras pînă la finele acestui an. Dragnea nu mai iese la presă pentru că s-au adunat prea multe chestiuni nasoale pe agenda lui. O serie pe tema dosarelor de la DNA și a proceselor lui. Altele pe tema legilor justiției și a protestelor de stradă. Altă temă fierbinte este cea a războiului intern din PSD pentru putere. E ca la o moarte cu moștenirea ipotecată. Fotoliul său de lider este vînat de mai multi pretendenți. Aflat în cea mai slabă poziție de cind a preluat șefia PSD, Liviu Dragnea, temător, preferă să stea ascuns”, scrie Stelian Tănase.

 

Citește și: