Evenimentul Zilei > Actualitate > Scenă desprinsă din FILME la Ambasada României din Bruxelles. Motivul REVOLTĂTOR pentru care o familie nu a putut să obţină un certificat de naştere
Scenă desprinsă din FILME la Ambasada României din Bruxelles. Motivul REVOLTĂTOR pentru care o familie nu a putut să obţină un certificat de naştere

Scenă desprinsă din FILME la Ambasada României din Bruxelles. Motivul REVOLTĂTOR pentru care o familie nu a putut să obţină un certificat de naştere

Situaţia incredibilă la Consulatul României din cadrul Ambasadei dn Bruxelles. O familie de români nu a putut obţine certificatul de naştere al copilului lor pentru că nu a folosit pixul potrivit când a completat documentele necesare la eliberarea acestuia.

Dosarul a fost respins din cauză că documentele au fost completate cu un pix de culoare albastră, nu cu unul de culoare neagră, aşa cum prevăd afişele din sala de aşteptare. Mădălina, o româncă din Bruxelles, a dezvăluit pentru ştiridiaspora.com, că reprezentantul Misiunii Diplomatice i-a spus că cererile care nu sunt completate cu pix de culoare neagră sunt respinse de instituţiile din România.

"Sunteţi în eroare: cererea de înscriere a actului de stare civilă nu v-a fost refuzată, ci vi s-a cerut, aşa cum se menţionează cu majuscule în afişele din sala de aşteptare, să completaţi formularele cu pixurile de culoare neagră puse la dispoziţe de ambasadă, astfel încât documentele transmise instituţiilor destinatare din România să fie acceptate", se arată în răspunsul formulat de reprezentantul Consulatului.

Deşi motivul pare desprins din filme, nu este prima familie căreia Ambasada îi respinge eliberarea unui document pentru că a folosit un pix de culoare albastră.

Românca a declarat că "nu este posibil, în secolul tehnologiei să primim asemenea explicaţii", de aceea vrea ca mesajul ei să ajungă la oficialii Ambasadei României de la Bruxelles pentru a rezolva această problemă.