Margareta Kovacs a fost salvată în cele din urmă de către doi trecători care au intervenit în ajutorul femeii. Văzând că nu  a reuţit să o convingă pe femeie, bărbatul, extrem de nervos, a lovit-o pe Margareta, înainte de a fugi.

Însoţită de un prieten de familie, Margareta s-a deplasat la I.M.L.Cluj, pentru a fi consultată de medicii legişti în scopul de a obţine un certificat medico-legal.

„Sâmbătă, pe la trei şi jumătate, după ce individul m-a tot atins şi mi-a făcut propuneri indecente, pe autobuzul 35, ca să scap am coborât în staţia din Piaţa Cipariu. Apoi, am trecut strada spre Catedrala Greco-catolică, intenţionând să mă refugiez la nişte prieteni de familie care locuiesc în apropiere, pe strada Brâncuşi. El tot nu şi nu, să-i dau numărul de telefon, iar insistenţa lui a fost remarcată de o femeie – şi apoi de un tânăr – care au intervenit ca să mă scape deoarece chiar când voia să mă ia cu forţa şi să mă ducă cu el. Îl ştiam din vedere – şi el mă ştia – din Apahida, unde sora mea a stat cu o cunoştinţă de-a lui – iar despre el mai ştiu și că e recidivist notoriu, cu ani de puşcărie la activ, însă n-am avut de-a face nimic cu el sau familia lui”, a declarat Margareta Kovacs, potrivit gazetadecluj.ro.