Evenimentul Zilei > Social > Cum a SCĂPAT liderul clanului GHENOSU de POLIȚIE. PLANURI desprinse din filmele de acțiune
Cum a SCĂPAT liderul clanului GHENOSU de POLIȚIE. PLANURI desprinse din filmele de acțiune

Cum a SCĂPAT liderul clanului GHENOSU de POLIȚIE. PLANURI desprinse din filmele de acțiune

Florin Ghinea, liderul clanului Ghenosu din Târgovişte, era cel mai cunoscut nume de pe lista suspecţilor căutaţi de procurori şi poliţişti în urmă cu două zile.

Liderul clanului Ghenosu a dispărut chiar de sub ochii poliţiştilor. Cu puţin timp înainte să ajungă echipa care urma să-i percheziţioneze casa şi să-l ducă la audieri, Florin Ghinea i-a văzut pe poliţiştii care-l căutau pe unul dintre membrii clanului său.

„În momentul în care ofiţerul s-a apropiat de inculpat, acesta a adus injurii organelor de poliţie, a întrebat dacă au un mandat de percheziţie, după care a intrat pe poarta imobilului în care domiciliază şi s-a îndreptat spre casă. Imediat, de curtea acestuia s-au apropiat organele de poliţie însărcinate cu efectuarea percheziţiei la adresa inculpatului, însă acesta a alergat spre partea din spate a grădinii, a părăsit curtea, nemaifiind găsit”, scriu procurorii DIICOT în referatul prin care cer arestarea în lipsă a interlopului, scrie Digi24.

Daniel Horodniceanu, şeful DIICOT: „Va fi căutat în perioada următoare, suntem încă la muncă, cum spunea şi şeful Poliţiei Române, şi vom fi până când îl vom descoperi. Acum nu este neapărat un capăt de țara acest lucru, mai devreme sau mai târziu va fi adus în faţa justiţiei şi tras la răspundere penală”.

„Conflictul dintre cei doi interlopi a pornit de la faptul că mai mulţi membri ai grupării coordonate de Ghenosu ar fi aderat la gruparea coordonată de liderul unei grupări rivale. (…) În acest sens, Ghenosu şi fiul său ar fi achiziţionat mai multe arme letale, precum şi muniţia aferentă”, spun anchetatorii. Cei doi i-ar fi propus unui tânăr să comită crima.

Control intern la Poliţia judeţului Dâmboviţa, după ce liderul clanului Ghenosu, Florin Ghinea, a reuşit să fugă de sub nasul poliţiştilor care veniseră, acum două zile, să îl ridice pentru audieri.

Decizia a fost luată de conducerea Poliţiei Române, care vrea să vadă dacă poliţiştii implicaţi în anchetă au vreo vină.