Evenimentul Zilei > International > Testul ce te scapă de bețe în nas! Coronavirusul, descoperit simplu și ieftin
Testul ce te scapă de bețe în nas! Coronavirusul, descoperit simplu și ieftin

Testul ce te scapă de bețe în nas! Coronavirusul, descoperit simplu și ieftin

Autoritățile din provincia canadiană Columbia Britanică au anunțat că vor utiliza un nou test pentru depistarea coronavirusului.

Astfel, pentru copii și tineri cu vârste până în 19 ani se va utiliza un test Covid cu gargară.

Specialiștii susțin că această metodă de testare este la fel de sigură precum cea pe bază de tampon nazal și este mult mai ușor de tolerat.

Această metodă de testare a fost deja utilizată în Austria și în Germania încă din iulie, iar un kit cu testul de gargară este deja disponibil în farmaciile din Austria.

Înainte de a deschide noul an universitar, această metodă de testare a fost utilizată de austrieci pentru a  evalua starea de sănătatea a copiilor care urmau să se întoarcă la școală. De asemenea, această testare a fost folosită și pentru adulții care se întorceau din concedii, scrie Știri TVR.

În România, numărul persoanelor infectate cu noul virus chinezesc este amețitor

1.231 de cazuri noi de infecție cu noul coronavirus din China și 33 de decese – este ultimul bilanț făcut public de GCS.

Până astăzi, 20 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 112.781 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

89.771 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.231 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 4.435 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 19.09.2020 (10:00) – 20.09.2020 (10:00) au fost înregistrate 33 de decese (20 bărbați și 13 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Dolj, Galați, Gorj, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mehedinți, Olt, Suceava, Timiș, Vrancea și Municipiul București.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.120. Dintre acestea, 470 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 2.223.462 de teste. Dintre acestea 13.391 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 7.937 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 5.454 la cerere.

Pe teritoriul României, 12.160 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 6.752 persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 39.130 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 7 persoane.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: