S&P a informat guvernul francez că ratingul AAA va scădea cu o treaptă până la AA+.

De altfel, Standard & Poor’s şi-a propus să downgradeze ratingul de credit pentru mai multe ţări din zona euro în această zi, cu excepţia Germaniei şi Olandei, a spus un înalt oficial din zona euro.

O altă sursă a menţionat că "unele" state ar putea fi afectate.

Televiziunea franceză, citând surse guvernamentale, anunţase deja că ratingul Franţei va fi scăzut iar o altă sursă a spus că Slovacia, a doua cea mai săracă ţară din zona euro, al cărei rating este acum A+, va avea aceeaşi soartă.
"Să fiţi atenţi diseară, după închiderea pieţelor financiare din Statele Unite" a spus o altă sursă din zona euro pentru Reuters.

În decembrie, S&P a plasat ratingul a 15 ţări din zona euro sub perspectivă negativă – inclusiv pe cel al Germaniei şi Franţei, cele mai mari economii ale zonei – menţionând că "riscul sistemic creşte" pe fondul înăspririi condiţiilor de creditare.

De atunci şi până acum, Banca Centrală Europeană a inundat piaţa financiară cu bani ieftini, pentru a preveni o criză financiară.

În acelaşi timp, agenţia de rating cu sediul în Statele Unite a spus că este posibil să fie downgradat şi ratingul fondului de salvare a zonei euro, EFSF.