Fostul ministru al Muncii, Marius Budăi, spune că Alexandu i-a făcut putoroși pe toți românii.

„Trecem de la austeritate la jigniri şi e din ce în ce mai grav. Haideţi să fim oneşti şi să spunem că i-a făcut pe toţi românii puturoşi astăzi. Sunt convins că este o jignire. Pentru că a spune acest lucru nu înseamnă altceva decât a-i face în mod direct pe români puturoşi. Ori aceşti oameni care muncesc pe un salariu minim pe care tot dna ministru nu a vrut să îl majoreze la PNL sunt jigniţi. Dânsa a ajuns la concluzia asta prin necunoaşterea situaţiei reale, prin necunoaşterea problemelor cu care se confruntă românii.

Media standard a vârstei de pensionare în UE este de 64-65 de ani. Dumnealor vor să o ridice la 70. Eu îi recomand „Guvernului meu doi” sau „Guvernului nu am bani” să gândească ridicarea nivelului de trai şi abia ulterior să discutăm despre aceste aspecte. Ne-am confruntat şi noi cu cererea Comisiei Europene de a aborda creşterea vârstei de pensionare. Și ne-am asumat în scris că nu o vom face până nu creştem nivelul de trai”, a afirmat Marius Budăi.

”Oamenii vor să se pensioneze cât mai devreme”

Declarația Violetei Alexandru a fost făcută în contextul discuțiilor despre creșterea vârstei de pensionare, la cerere, la 70 de ani, pentru anumite categorii sociale.

”Eu am semnale în sensul în care simt că în societatea românească oamenii vor să se pensioneze cât mai devreme. Mulți dintre cei care sunt aproape de vârsta pensionării își pun problema să se pensioneze cât mai devreme. Există o tendință în societatea românească de a munci cât mai puțin și cred că trebuie o justă măsură pentru a da, într-adevăr, posibilitatea celor care doresc, dar în același timp de a ține cont de o tendință pe care o văd și eu în societate, de aceea nu mă grăbesc să iau decizii. E foarte bine că se generează reacții”, a declarat Violeta Alexandru, în cadrul unei conferințe de presă.

Te-ar putea interesa și: