Scandalul sandvișurilor Subway. Analizele arată că în produse nu există carne de ton

Scandalul sandvișurilor Subway. Analizele arată că în produse nu există carne de ton Sursa foto: Arhiva EvZ

Sendvişurile cu ton comercializate de rețeaua de restaurante Subway nu conţin carne de ton. Analizele de laborator au confirmat problemele din aceste produse alimentare.

Cazul care a dus la izbucnirea acestui scandal a fost dezvăluit de publicația New York Times care a trimis la analiză mai multe sandvișuri cu carne de ton comandate de un reporter al său de la mai multe magazine Subway. Analizele de laborator au arătat că în carnea din aceste produse nu există AND de ton.

Cercetătorii nu au reușit să identifice vreo specie de ton în mostrele de carne pe care le-au verificat.

„Putem trage două concluzii de aici. Prima este că această carne este atît de procesată încât oricâte eforturi am face nu reușim să identificăm carnea de ton. A doua concluzie este că nimic din ce este acolo nu e ton”, a declarat pentru NY Times un purtător de cuvânt al laboratorului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe de altă parte, în luna februarie, o altă publicație, Inside Edition a făcut un test similar bazat pe mostre din New York, la un laborator din Florida, Applied Food Technologies. Atunci s-a confirmat prezenţa tonului în sendvişuri.

Subway se confruntă cu mai multe procese

Scandalul sandvișurilor de ton de la Subway a izbucnit în luna ianuarie, când doi clienţi din California au deschis un proces împotriva lanțului de restaurant. Ei au acuzat că produsele pe care le-au comandat nu conțin carne de ton. Aceștia au afirmat că sandvișurile sunt preparate cu un amestec din diferite fierturi și ingrediente care, amestecate, imită aspectul cărnii de ton.

Subway s-a confruntat cu mai multe procese, inclusiv unul colectiv în care spus că sandvişurile de 30 de centimetri aveau, de fapt, dimensiunea de 27 de centimetri.

Legat de recentul proces, compania îşi apără vehement produsul spunând că acuzațiile sunt nefondate, iar sandivșurile sale conțin „100 ton sălbatic”

Exerții arată spre producătorii de conserve de carne

De altfel, la începutul acestei luni, cei doi clienți californieni şi-au retras o parte dintre cele mai grave acuzații. Ei au susținut, în fața judecătorilor, că etichetarea şi marketingul pentru produsele pe bază de ton ale companiei sunt „false şi înşelătoare”.

Pe de altă parte, experții spun că Subway ar putea să nu poarte responsabilitatea pentru faptul că carne ape care o folosesc nu este de ton.

„Nu cred că ar eticheta greşit intenţionat. Ei cumpără o cutie de ton pe care scrie «ton». Dacă există vreo fraudă în acest caz, a avut loc la fabrica de conserve”, a declarat Dave Rudie, preşedinte al Catalina Offshore Products, pentru NY Times.