Evenimentul Zilei > International > Scandalul Rusiagate continuă: Putin a ordonat prejudicierea lui Hillary Clinton
Scandalul Rusiagate continuă:  Putin a ordonat prejudicierea lui Hillary Clinton

Scandalul Rusiagate continuă: Putin a ordonat prejudicierea lui Hillary Clinton

Cunoscutul jurnal american Washington Post revine asupra celui mai mare scandal din SUA: Rusiagate. CIA a constatat intervenţia lui Putin în campanie pentru a favoriza pe Trump ca dovadă noile acuzaţii grele împotriva Rusiei. CIA, după cum scrie jurnalul american, ar fi confirmat implicarea directă a lui Vladimir Putin în campania HACKER pentru a perturba alegerile prezidenţiale americane din 2016.

Cotidianul dezvăluie că raportul intelligence cu ''probele'' instrucţiunilor lui Putin pentru a perturba pe candidata democrată Hillary Clinton, ar fi ajuns la Casa Albă (şi la preşedintele Obama) la începutul lunii august 2016. Şi probele, precizează ziarul, ar fi fost confirmate de surse interne ale guvernului rus. Vara lui 2016. Mulţi ipotizau riscul unui atac informatic din partea serviciilor ruse de spionaj. Mai ales că pe 22 iulie aproape 20.000 de emailuri sustrase comitetului electoral al democraţilor au fost publicate online de WikiLeaks. Nu sunt probe, însă, că în spatele acestei mişcări ar fi spioni ruşi.

,,Agenţilor de intelligence SUA le sunt necesare câteva săptămâni pentru a confirma tabloul iniţial trasat de CIA. Doar la sfârşitul administraţiei Obama, într-un raport declasificat, a fost dezvăluit că agenţi 007 ştiau din august. Putin ar fi lucrat pentru a fi ales Trump.

Donald Trump, între timp, trece la contraatac. Într-un interviu pentru FOX , Trump trezeşte ceva dubii când pune la indoială oportunitatea anchetei dusă de procurorul Robert Mueller  asupra demiterii lui James Comey de la conducerea FBI. ''Este un mare prieten al lui Comey şi chestiunea mă îngrijorează -spune The Donald- e nevoie să se meargă până la capăt în chestiunea asta''.

Preşedintele a mai adăugat printre altele că Mueller şi-a angajat doar avocaţi care au susţinut-o pe adversara sa democrată. ''Pot spune că toate persoanele angajate de el au susţinut pe Hillary Clinton'', potrivit Il Giornale. Vin zile grele, deoarece scandalul  Rusiagate nu se va stinge de la sine.