Scandalul RCA continuă. Transportatorii cer o nouă prelungire a plafonării poliţelor
Editura Evenimentul si Capital

Scandalul RCA continuă. Transportatorii cer o nouă prelungire a plafonării poliţelor

Autor: | | 0 Comentarii | 204 Vizualizari

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) solicită Guvernului extinderea perioadei de plafonare a tarifelor asigurărilor RCA cu cel puțin trei luni.

În condițiile în care astăzi, preşedintele ASF, Mişu Negriţoiu a fost demis, iar Comisia de buget-finanţe a Parlamentului nu stabilit nicio dată de dezabatere a amendamentelor la legea RCA, aşa cum promisese, transportatorii consideră că singura modalitate de rezolvare a crizei este o nouă prelungire.

„Deși s-au primit promisiuni din partea autorităților că noua lege RCA ar urma să fie votată de Parlament săptămâna viitoare, tărăgănarea de până acum cu adoptarea acestei legi și faptul că cele mai importante prevederi ale OUG 54/2016, precum stabilirea unui tarif de referință sau decontarea directă nu au fost aplicate de nicio firmă de asigurări, iar Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) nu a făcut nimic în acest sens, deși era obligația sa potrivit legii, ne dau de înțeles că propunerile transportatorilor rutieri nu vor fi luate în calcul” , se afirmă într-un comunicat trimis de UNTRR.

În ceea ce priveşte procedura de înfrigement care s-ar deschide României în cazul în care s-ar păstra plafonarea, transportatorii rutieri consideră că din cele 550 de astfel de proceduri deschise de la aderarea ţării noastre la Uniunea Europeană, 90% au fost clasate, în momentul de faţă rămânând deschise 56.

“Guvernul se teme să trimită Comisiei Europene dovezile clare oferite de transportatorii rutieri care au dus la plafonarea tarifelor RCA. Totodată, Guvernul ar trebui să arate Comisiei că în prezent se lucrează la o nouă lege RCA funcțională, menită să ducă la funcționarea optimă a acestei piețe. Reamintim faptul că Directiva Solvency II prevede la articolul 181, alineat 2, că «un stat membru care impune obligația de a subscrie o asigurare poate solicita întreprinderilor de asigurare să comunice autorității lor de supraveghere condițiile generale și speciale pentru astfel de asigurări înainte de utilizarea acestora. Statele membre pot menține sau introduce obligația de notificare prealabilă sau aprobare a majorărilor tarifelor propuse numai ca un element al unui sistem general de control al prețurilor»”, sunt de părere transportatorii.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Economie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate