''Suntem împreună la Strasbourg cu doamna prim-ministru mai multe colege și mai mulți colegi. Vom avea întâlniri bilaterale premergătoare prezentării de către doamna prim-ministru a Președinției Române a Consiliului Uniunii Europene, dar și premergătoare audierii miniștrilor de săptămâna viitoare din Parlamentul European, fiecare cu dosarele de negociere pe comisia pe care o gestionează. 

Cum se vede? Aș menționa felul în care suntem primiți. Să știți că Președinția Română se bucură de recunoaștere, privind un nivel înalt de profesionalism și disponibilitate către toți actorii insituționali implicați. Cred că această deschidere pe care o arată România demonstrează angajamentul Guvernului față de Uniunea Europeană, dar și față de rolul pe care îl are România în Uniunea Europeană.'', a declarat Rovana Plumb, potrivit dcvews.ro

 Întrebată fiind dacă România va putea asigura în bune condiţii presedinţia Consiliului Uniunii Europene, în condiţiile în care în ţară există un vizibil conflict politic, ministrul Rovana Plumb a răspuns afirmativ şi că România este pregătită pentru a-şi duce misiunea la bun sfârşit.

''Nu este niciun fel de temere și acest lucru trebuie transmis tuturor colaboratorilor noștri la nivel instituțional european. Suntem pregătiți. Putem să facem față atât pe plan național, cât și european. Ar fi foarte benefic ca Guvernul să aibă și cele două portofolii ocupate la Dezvoltare și Transporturi.'', a adăugat Rovana Plumb.

 

Te-ar putea interesa și: