Evenimentul Zilei > International > SCANDALUL POLITIC de la Bucureşti, în atenţia PRESEI INTERNAŢIONALE
SCANDALUL POLITIC de la Bucureşti, în atenţia PRESEI INTERNAŢIONALE

SCANDALUL POLITIC de la Bucureşti, în atenţia PRESEI INTERNAŢIONALE

Situaţia tensionată de pe scena politică din ţara noastră a ajuns în atenţia presei internaţionale, care notează că ofensiva majorităţii parlamentare este "îngrijorătoare", existând riscul să se ajungă la un blocaj instituţional, potrivit mediafax.ro.

"România, situaţie îngrijorătoare după o ofensivă a majorităţii aflate la putere", titrează Agenţia France-Presse, referindu-se la situaţia politică de la noi din ţară.
"Noua coaliţie de centru-stânga aflată la putere în România a lansat marţi o ofensivă în războiul împotriva preşedintelui de centru-dreapta, destituindu-l, printr-un vot-surpriză şi contestat, pe preşedintele Senatului, în ceea ce opoziţia a catalogat drept o lovitură de stat", mai notează France-Presse.
Şi jurnaliştii de la Reuters au analizat evenimentele politice de astăzi, titrând faptul că, "potrivit analiştilor politici, acţiunile USL ameninţă statul de drept şi separaţia puterilor în stat".
"Disputele politice au paralizat, efectiv, procesul decizional, conducând la întârzierea reformelor importante convenite în cadrul acordului de asistenţă financiară încheiat cu FMI", se mai arată în articolul publicat de Reuters.
"Guvernul ameninţă statul de drept"
Ziariştii francezi de la "Le Figaro" comentează că liderul PNL Crin Antonescu a fost ales preşedinte al Senatului în urma unui vot a cărui legalitate a fost contestată de opoziţia democrat-liberală, care denunţă o lovitură de stat.
Şi publicaţia "EuObserver" dezbate situaţia politică din România, preluând declaraţiile de pe Twitter ale comisarului european pentru Justiţie, Viviane Reding, care s-a arătat "serios preocupată de recentele atacuri la adresa independenţei Curţii Constituţionale din România".
Peste Ocean, "Chicago Tribune" titrează "Cea mai înaltă Curte a României spune că guvernul ameninţă statul de drept", preluând informaţii de la Reuters.
CITIŢI ŞI:

  • Traian Băsescu: "Ţinta finală a USL este punerea sub control a justiţiei"
  • PRIMELE VICTIME ALE LOVITURII DE STAT A USL: Vasile Blaga şi Gheorghe Iancu, revocaţi din funcţii. Crin Antonescu i-a luat locul lui Blaga la Senat
  • Curtea Constituţională: Se încalcă în mod flagrant Constituţia şi democraţia!
  • Câte legi a încălcat USL de azi-dimineaţă
  • Victor Ponta îi transmite lui Traian Băsescu să înceteze cu AMENINŢĂRILE 
  • Crin Antonescu: „Băsescu vorbeşte lucruri inacceptabile din postura de preşedinte al României” | VIDEO