La cinci luni de la numirea în funcție, consilierul pe probleme de jocuri de noroc al Guvernului Orban, Sorin Constantinescu, și-a dat demisia. Acesta și-a anunțat demisia pe pagina sa de Facebook.

„Astăzi (joi-n.r.) mi-am încetat activitatea de consilier la Guvernul României. Mulţumesc tutoror pentru sprijinul acordat şi pentru efortul depus! Sper că am reuşit să pun şi eu umărul la trecerea peste această criză în condiţii decente”, a a transmis Sorin Constantinescu.

Săptămâna trecută, președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, l-a acuzat pe premierul Ludovic Orban că decizia deschiderii sălilor de noroc după data de 15 iunie s-a luat pentru că unul din consilierii săi personali are afaceri cu păcănele.

„Astăzi (vineri – n.r.) au anunțat că se deschid sălile de jocuri de noroc. Vă spun eu realitatea: unul din consilierii personali ai lui Ludovic Orban are afaceri cu păcănele. Este o informație categorică, nu doar sigură. Cred că toate problemele s-ar rezolva dacă domnul prim-ministru și ar lua un consilier și medic, să explice totuși fenomenul și câți oameni au murit, pentru că nu au avut acces în această perioadă la medicamente și la spitalizare. Dacă chiar mai lua și un consilier preot, unde să mai ceară iertare câteodată, sunt ferm convins că s-ar deschide și spitalele, și bisericile”, a declarat Marcel Ciolacu, la Antena 3.

Printre cei care au contestat deshiderea sălilor de jocuri de noroc se numără și europarlamentarul Rareș Bogdan. „Sunt total de acord cu reactia oamenilor, e absolut logica. Sunt 400.000 de oameni în Horeca si doar 150.000 lucreaza. Recomandarile nu au fost politice, ci au venit de la cei care pana acum erau zei, ca domnul Arafat. Cei care au luat decizia nu sunt politicienii, nici ai puterii.

Păcănelele ”diavolului”. Scântei între Rareș Bogdan și Alexandru Rafila: ”Eu merg la biserică”

Domnii epidemiologi, Arafat, Streinu Cercel, Rafila, Musta de la Timisoara, au facut recomandarile. Eu ma bucur ca macar s-au deschis bisericile. Am intrebat și eu de ce deschidem pacanelele, si nu bisericile si restaurantele. Si mi s-a spus ca 60 de milioane de euro pe luna vin din impozitele la aceste pacanele.

Nu am niciun diferend de opinie legat de pacanele, sunt sute de mii de oameni nenorociti de acestea. Daca eram in locul lui Cițu, nu deschideam păcănelele. Acolo e diavolul, nu merg si nici nu o sa ma duc, eu merg la biserica”, a declarat Rareș Bogdan.