După ce a fost arătat cu degetul de presa din SUA drept o posibilă sursă a noului coronavirus, Yuan Zhiming, directorul Institutului de Virusologie din Wuhan, a respins categoric, sâmbătă, orice responsabilitate în legătură cu pandemia, relatează AFP, preluată de Agerpres.

„Este imposibil ca acest virus să provină de la noi”, a susținut Zhiming, într-un interviu pentru canalul televiziune oficial, de stat, CGTN.


Trump: China ascunde numărul real al morților!

America somează China: „Lăsați-ne să intrăm în laboratorul P4 din Wuhan”

EXPLOZIV! China: Mușamalizare, oameni dispăruți, rapoarte ascunse! Adevărul despre COVID-19


Printre posibilele origini ale coronavirusului se numără piața umedă din Wuhan, unde multe specii de animale vii, printre care liliacul-potcoavă și pangolinul, considerate sursa, respectiv vehiculul de transmitere, sunt ținute în cuști, sacrificate, vândute și consumate.

Dar la mică distanță de aceastăpiață se află Institut de Virusologie despre care, în urmă cu doi ani, potrivit Washington Post, ambasada SUA la Beijing a avertizat, după mai multe vizite la institut, cu privire la măsurile de securitate insuficiente exact din laboratorul în care se studiază coronavirusurile provenite de la lilieci.


COVID-19 întoarce China în epoca lui Mao

Fostul ambasador al SUA la ONU cere anchetarea OMS

Cine să-i mai creadă pe chinezi?! Cifrele care generează alertă mondială. Bilanț exploziv


„Ştim cu claritate ce tip de cercetări sunt desfăşurate la institut şi cum sunt gestionate eşantioanele de virus”, a mai susținut directorul institutului care deţine un laborator P4, instituţie în care se află tulpinile unor virusuri dintre cele mai periculoase, precum Ebola.

Prin simpla localizare a institutului din Wuhan, „oamenii nu se pot împiedica să facă asociaţii”, a mai spus Zhiming, care a acuzat media că „încearcă deliberat să-i înşele pe oameni” cu informaţii calificate de el drept „bazate pe speculaţii”, fără „probe”.


Mii de americani vor putea cere Chinei daune pentru COVID-19

Din culisele scandalului Trump – OMS. Cum fenta „Dragonul” instituţia cu acordul tacit al directorului general

„La fel de bine ar putea lansa bombe atomice.” China, din nou în prim-plan

Banchetul Morții de la Wuhan: Cum a încercat regimul comunist să mușamalizeze Epidemia

Trump dă lovitura fatală OMS! „Au pus corectitudinea politică deasupra salvării de vieți”