Nicușor Dan, candidatul susținut de Partidul Național Liberal la Primăria Capitalei, a depus, luni, la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București o plângere penală împotriva Primarului sectorului 5, a Șefului Poliției locale a sectorului 5 și a Șefului Companiei de salubritate a sectorului 5 pentru evenimentele care au avut loc la conferința de presă din 18 iunie.


USR, denunț la DNA după acțiunile PSD contra lui Nicușor Dan


Este vorba despre conferința de presă susținută de Nicușor Dan pe 18 iunie, în sectorul 5, moment în care acțiunea acestuia a fost sabotată, după ce mai multe utilaje de la salubritate au claxonat și i-au stropit cu substanțe dezinfectante pe participanții la eveniment.

Drept urmare, Nicușor Dan a afirmat că „domeniul public nu este moșia primarului”, susținând că, în acest scandal, sunt două probleme: una de natură penală, iar alta politică.

„Este o problemă politică, pe care trebuie să și-o asume PSD București, președintele PSD București, Gabriela Firea, pentru că e vorba de a .. cine este până la urmă proprietarul domeniului public? Proprietarul domeniului public suntem noi, toți, cetățenii, care avem voie să desfășurăm orice fel de manifestare pe domeniul public, care ne aparține.

Domeniul public nu este moșia primarului în funcție sau a subordonaților lui” – a declarat Nicușor Dan după ce a depus plângerea penală.

Totodată, candidatul la Primăria Capitalei a mai precizat că, din punct de vedere legal, s-au comis mai multe infracțiuni.


Firea vrea să introducă benzile unice în București! Autobuzele nu vor mai petrece ore prin trafic


„La acțiunea de acum câteva zile, pe 18 iunie, au fost folosiți bani publici și angajați ai serviciului public de salubritate, pentru a împiedica desfășurarea unei conferințe de presă. (…) Vinovați sunt primarul sectorului 5, șeful poliției locale a sectorului 5 și șeful companiei de salubritate, companie publică a sectorului 5, care au permis desfășurarea acestei activități.

Infracțiunile sunt delapidare și abuz în serviciu alături de tulburarea ordinii publice, pentru că, așa cum am spus, e vorba de folosirea unor mijloace publice – angajați și bani publici – pentru o acțiune în folosul partidului și în detrimentul unui competitor politic” – a completat Nicușor Dan.