Scandalul Magnitski: Rusia ia măsuri de retorsiune împotriva Statelor Unite

Scandalul Magnitski: Rusia ia măsuri de retorsiune împotriva Statelor Unite

Autorităţile de la Moscova pregătesc o serie de măsuri de retorsiune împotriva unor oficiale americani, în replică la interdicţiile de călătorie pe teritoriul SUA impuse de Departamentul de Stat unor responsabili ruşi suspectaţi de implicare în moartea avocatului Serghei Magnitski, au dezvăluit, astăzi, oficiali de la Kremlin.

"Pot să confirm că Ministerul de Externe, la ordinul preşedintelui, pregăteşte o serie de măsuri împotriva unor cetăţeni americani, asemănătoare celor anunţate de Departamentul de Stat", a declarat purtătoarea de cuvânt a Kremlinului, Natalia Timakova, citată de AFP, preluată de Agerpres.

Departamentul de Stat de la Washington a confirmat, ieri, că a adoptat restricţii de călătorie împotriva unor oficiali ruşi despre care se prespune că ar fi implicaţi în decesul în închisoare, în 2009, al avocatului Serghei Magnitski.

Rusia a reacţionat vehement împotriva acestei măsuri, ministerul de Externe subliniind, ieri, că ar putea "submina" relaţiile bilaterale.

Ne puteți urmări și pe Google News

Avocatul, angajat al unei firme occidentale de investiţii, a decedat în 2009, după 11 luni petrecute într-un penitenciar de la Moscova. El fusese încarcerat după ce dezvăluise o schemă de corupţie în Ministerul rus de Interne, moartea sa provocând critici internaţionale la adresa Rusiei după ce s-a descoperit că acestuia îi fusese refuzate îngrijiri medicale pentru o boală de care suferea. Potrivit publicaţiei EUObserver, interdicţia de intrare pe teritoriul SUA ar viza aproximativ 60 de oficiali ruşi.