Evenimentul Zilei > International > SCANDALUL INVITAȚIILOR DE LA PARIS. O diplomată, vinovată pentru incident, demisă din MAE
SCANDALUL INVITAȚIILOR DE LA PARIS. O diplomată, vinovată pentru incident, demisă din MAE

SCANDALUL INVITAȚIILOR DE LA PARIS. O diplomată, vinovată pentru incident, demisă din MAE

Cele două persoane implicate în incidentul „invitațiilor” de la Paris au fost chemate astăzi, în Centrala MAE, pentru continuarea cercetărilor de către Corpul de Control şi Evaluare Diplomatică.

În urma finalizării investigațiilor efectuate la nivelul MAE de către Corpul de Control şi Evaluare Diplomatică, a fost confirmată responsabilitatea celor două persoane cu privire la incidentul produs la Paris, potrivit unui comunicat al ministerului, remis EVZ.

În cazul diplomatei din cadrul ambasadei României de la Paris, în urma finalizării cercetării interne, ministrul Afacerilor Externe a dispus de urgență încheierea misiunii permanente la Ambasada de la Paris, precum şi încetarea detașării şi a raporturilor de muncă cu  Ministerul Afacerilor Externe.

În cazul directorului ICR Paris, procedurile specifice în vederea rechemării acestuia de la post şi a încetării misiunii din funcţia de director al ICR Paris se iniţiază, conform normelor în vigoare, de către conducerea ICR Bucureşti.

Aceste proceduri presupun avizele MAE, Ministerului Culturii şi ale Comisiilor de politică externă şi cultură şi media din cadrul Senatului.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: