Evenimentul Zilei > Politica >  Scandalul „Fără mască la șaormărie” se mută în instanţă! Deputaţii Solomon şi Stativă, ameninţă
 Scandalul „Fără mască la șaormărie” se mută în instanţă! Deputaţii Solomon şi Stativă, ameninţă

 Scandalul „Fără mască la șaormărie” se mută în instanţă! Deputaţii Solomon şi Stativă, ameninţă

Deputaţii PSD Adrian Solomon şi Irinel Stativă au dat în judecată Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, solicitând judecătorilor anularea celor patru amenzi aplicate în urma incidentului petrecut la o şaormărie din Centrul Vechi.

Adrian Solomon şi Irinel Stativă, ambii deputaţi PSD de Vaslui, au fost amendaţi de poliţişti în urma unui incident petrecut în noaptea de 6-7 iulie într-o şaormărie din Centrul Vechi.

Solomon a declarat la un post de televiziune că îi va da în judecată pe polițiștii care l-au sancționat.

Cei doi deputați au fost amendați cu suma de 2.600 de lei după ce au făcut scandal când li s-a cerut să poarte mască, apoi au folosit cuvinte jugnitoare la adresa polițiștilor.  Mai precis, Adrian Solomon a contestat cele două amenzi pe data de 29 iulie, iar Irinel Stativă a depus contestațiile luni 3 august.

Contacatat de postul  Digi24 pentru a explica motivul pentru care a contestat amenzile primite, deputatul Adrian Solomon a răspuns: „pentru că așa am vrut”.

Dialogul dintre cei doi deputaţi şi angajat este halucinant: Adrian Solomon, fără mască și evident recalcitrant, intră în local și începe să se certe cu casierul. Vrea să comande trei șaorme medii de vită, iar casierul îi spune: „Puneți-vă, vă rog, masca”

Lui Solomon îi sare țandăra și începe să țipe la casierul de etnie probabil turcă.

Solomon: „Băi Mustafa (…) ești în România aicea (…) Alo, Mustafa! Arată-mi că ai voie să muncești aici! (…) Băi, panaramă!”

Colegul său de partid încearcă să îl liniștească: „Adi, Adi!”

Apar și polițiștii. Solomon, din ce în ce mai nervos, se ceartă și cu polițistul care îl roagă să poarte mască: ”Dacă el mă ia pe mine cu masca, tu îl iei pe el cu cartea verde?”

”Nu te interesează dacă ăsta are dreptul la muncă în România, dar eu să port mască, da? ”

„Nu te interesează dacă are dreptul să muncească în România, dar eu când comand o șaorma în România, îmi iei buletinul, nu ți-e rușine?”

„Arată-mi cartea verde a lu ăsta. Dacă el mă ia pe mine cu masca, tu îl iei pe el cu cartea verde?”

A doua filmare este din exteriorul localului și arată că nici deputatul Stativă nu avea mască, el a împrumutat o mască de la un cetățean pentru a putea intra în șaormărie, potrivit celor relatate de digi24.

Marcel Ciolacu, a declarat după incident că ceea ce au făcut deputaţii Adrian Solomon şi Irinel Stativă într-un fast-food din Bucureşti este „nescuzabil” şi a avut o discuţie cu ei.

Ciolacu a precizat că a cerut scuze în numele său şi al celor doi deputaţi reprezentanţilor unităţii alimentare. Întrebat dacă cei doi deputaţi vor mai candida din partea PSD, Ciolacu a afirmat: „ Presupun că vor avea mai mult timp liber”.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: