Evenimentul Zilei > Economie > Scandalul emisiilor falsificate se complică. Germania ar putea INTERZICE vânzarea mașinilor Fiat
Scandalul emisiilor falsificate se complică. Germania ar putea INTERZICE vânzarea mașinilor Fiat

Scandalul emisiilor falsificate se complică. Germania ar putea INTERZICE vânzarea mașinilor Fiat

Producătorul auto italo-american Fiat Chrysler Automobiles NV (FCA) s-ar putea confrunta cu interzicerea vânzărilor în Germania, în urma acuzațiilor privind depășirea valorilor emisiilor de noxe, potrivit Agepres.

Duminică, publicația germană Bild informa că Autoritatea Federală din domeniul Transporturilor din Germania (KBA) a găsit dovezi ale manipulării emisiilor la mașinile Fiat, asemănătoare cu cele din cazul Volkswagen

Bild susține că mașinile Fiat au fost testate de KBA și s-a descoperit un soft care închide tehnologia care controlează nivelul emisiilor după 22 de minute, adică după încă două minute de la finalizarea testelor standard. KBA ar fi raportat Comisiei Europene și autorităților italiene rezultatele testelor. 

Şi Dacia va fi verificată de nemţi

În noiembrie 2015, KBA a extins investigațiile asupra manipulării emisiilor la mașinile cu motoare diesel dincolo de Volkswagen și a anunțat că va efectua teste pentru posibile „emisii poluante neobișnuite” la peste 50 de modele, de la branduri ca Dacia, BMW, Mercedes, Nissan, Jaguar și Ford. 

Testele vor fi derulate în rândul vehiculelor produse de 23 branduri auto germane și străine, din cauza suspiciunilor privind manipularea emisiilor de oxid de azot. 

KBA va compara datele privind emisiile înregistrate în laborator cu cele de pe șosele. Printre brandurile investigate de KBA se află: Renault (Dacia, Kadjar), BMW (3 Series, 5 Series), Daimler Mercedes (C-Class, CLS, Sprinter, V-Class, Daimler Smart Fortwo), Fiat Chrysler (Alfa Romeo Guilietta, Panda, Ducato, Jeep Cherokee) Ford (Focus, C-Max), GM Opel (Astra, Insignia, Zafira), Nissan (Navara), Peugeot (Peugeot 308) și Toyota (Auris).