Scandalul DSK: VEZI cu cine s-a întâlnit în secret Sarkozy după arestarea lui Strauss-Kahn

Scandalul DSK: VEZI cu cine s-a întâlnit în secret Sarkozy după arestarea lui Strauss-Kahn

Fostul soţ al ziaristei Anne Sinclair, actualmente partenera de viaţă a lui Dominique Strauss-Kahn, a avut o întrevedere secretă cu preşedintele francez Nicolas Sarkozy, la patru zile de la arestarea ex şefului FMI, acuzat de agresiune sexuală şi viol, la New York. Ziaristul Ivan Levai a încercat să intervină astfel pe lângă liderul de la Elyesee pentru a-l ajuta pe DSK să scape de arest, relevă cartea scrisă de jurnalist şi intitulată "Cronica unei execuţii".

Levai, care a rămas în relaţii cordiale cu fosta sa soţie şi este prieten bun cu Strauss Kahn, s-a întâlnit cu preşedintele francez la 18 mai, în grădina Palatului Elysee. Discuţia celor doi a avut loc la patru zile de la arestarea, la New York, a politicianului francez, acuzat că a vrut să o violeze pe camerista Nafissatou Diallo în camera sa de la Hotel Sofitel, scrie "Telegraph".

Fostul soţ al lui Anne Sinclair i-a telefonat lui Sarkozy, a fixat data întâlnirii, şi a rămas surprins de amabilitatea preşedintelui francez, care s-a arătat dispus să discute despre posibilul ajutor cerut în cazul lui DSK, în condiţiile în care Strauss Kahn era considerat în acel moment principalul său rival, din partea socialiştilor, la alegerile prezidenţiale din 2012.

Concret, Levai i-a cerut lui Sarkozy să ajute să îi "uşureze situaţia celui arestat, care în mod sigur este nevinovat".

Ne puteți urmări și pe Google News

Lierul de la Elysee a promis că va implica şi Consulatul francez de la New York în acest caz şi a fost de acord că, "niciodată în istoria modernă, nu am văzut o figură atât de importantă a Franţei aruncată din Olimp în infernul închisorii". Aşa susţine Levai în cartea sa, "Cronica unei execuţii".

Sarkozy i-ar fi amintit oaspetelui său că justiţia americană este "o barieră insurmontabilă" pentru eliberarea lui DSK şi a subliniat că, înainte de acest incident, l-a avertizat pe fostul director al FMI de clel puţin două ori în legătură cu modul în care se comportă cu femeile.

DSK, acuzat în mai de agresiune sexulă, arestat şi apoi eliberat pe cauţiune, s-a întors în Franţa la 4 septembrie, după ce procurorii americani au renunţat la toate acuzaţiile din procesul penal ce i-a fost intentat la New York.