Scandalul DSK-Tristane Banon: Strauss-Kahn va fi confruntat cu acuzatoarea sa

Scandalul DSK-Tristane Banon: Strauss-Kahn va fi confruntat cu acuzatoarea sa

Dominique Strauss-Kahn a scăpat de acuzaţiile din America, nu şi de procesul intentat de o franţuzoiacă. Tristane Banon, care îl acuză pe fostul şef al FMI de tentativă de viol, va avea o confruntare directă cu acesta, la mijlocul săptămânii viitoare, la solicitarea Parchetului, scrie presa franceză.

Parchetul din Paris a cerut o astfel de confruntare între DSK şi ziarista şi scriitoarea franceză care l-a acuzat pe fostul director al FMI de viol şi agresiune sexuală.  Avocaţii lui Strauss-Kahn au declarat că acesta "este gata" de orice confruntare, anunţându-i pe cei însărcinaţi cu acest dosar că rămâne la dispoziţia lor.

Tristane Banon afirma ieri că anchetatorii au întrebat-o dacă este de acord cu această confruntare, pe care spune că "o aştepta". "Vreau ca el (n.r- Dominique Strauss-Kahn) să mă privească drept în ochi şi să îmi spună că versiunea faptelor prezentată de mine este una imaginară. Voi merge până la capăt", a spus Banon. Franţuzoaica este convinsă că "există şi alte victime". "Nu pot să le dau numele, ele vor vorbi în faţa unui judecător de instrucţie, dar nu doresc să treacă prin acest război mediatic prin care am trecut eu.

 Ziarul "Le Figaro" notează că fostul preşedinte al FMI, revenit în Franţa în urmă cu zece zile, după ce a scăpat de acuzaţiile de agresiune sexuală asupra unei cameriste, la New York,  se află în aceste la zile la Marrakech, în Maroc, în cadrul unei vizite private.

Ne puteți urmări și pe Google News

Parchetul de la Paris a deschis o anchetă preliminară în urma plângerii de tentativă de viol depusă în iulie de jurnalista Tristane Banon împotriva lui DSK. Faptele de care este acuzat acesta ar fi avut loc în 2003 într-un apartament din Paris.