Evenimentul Zilei > Sport > Scandalul din rugby ajunge la testul poligraf
Scandalul din rugby ajunge la testul poligraf

Scandalul din rugby ajunge la testul poligraf

După haosul izbucnit la meciul de rugby dintre RCM-RV Timișoara și Farul Constanța, Poliția Timiș a deschis o anchetă pentru a stabili cine a avut acces la carnetele de joc ale sportivilor și cine a rupt foile cu vizele medicale.

„Să fie ponderați în declarații”

Sesizată în acest caz, Federația Română de Rugby acuză conducerea RCM- UV Timișoara de neglijență și îi trimite pe timișoreni să facă testul cu poligraf.

„FRR solicită organelor abilitate să extindă ancheta în cazul carnetelor de legitimare ale clubului RCM UV Timișoara și să prezinte concluzii în cel mai scurt timp. Federația recomandă tuturor celor implicați să fie ponderați în declarații și să nu facă insinuări pe această temă. RCM UV Timișoara și organele abilitate trebuie să analizeze și dacă toți cei responsabili de carnetele de legitimare din partea clubului și-au făcut datoria. Una dintre variantele agreate de FRR este folosirea testului poligraf atât în cazul oficialilor partidei, cât și în cazul mai multor persoane din cadrul clubului timișorean”, se arată în răspunsul FRR.

Ministrul Sportului, interpelat

Deputatul Sorin Grindeanu a interpelat- o, ieri, public pe Gabriela SzaboMinistrul Tineretului și Sportului. „Corupție, rea voință, neglijență ? Poliția a deschis o anchetă însă indiferent de rezultat, sportul românesc a primit o palmă aspră”, scrie deputatul.