Editura Evenimentul si Capital

Scandal la Spitalul Colentina. Managerul vrea lucruri trăsnite. Bolnavii, în pericol

Autor: | | 1 Comentarii | 1978 Vizualizari

În cadrul unei conferinţe de presă, managerul Spitalului Colentina, Silvi Ifrim, a declarat că intenţionează să restrângă medicii dermatologi din instituţie în mai puţine cabinete, astfel încât să lucreze mai mulţi într-un singur cabinet. Medicii spun că pacienții vor suferi.

Scandal după o propunere şocantă a managerului de la Spitalul Colentina. Silvi Ifrim vrea să comaseze cabinetele medicilor dermatologi de la cele două clinici ale spitalului, pentru a face loc paturilor pentru pacienţi. Deşi la prima vedere, pare a fi un lucru bun, în realitate, dermatologii dezvăluie că situaţia bolnavilor se va înrăutăţi, pentru că ei vor fi consultat fugitiv, vor fi nevoi'i să se dezbrace în văzul celorlalţi pacienţi, iar drepturile legale la confiden'ialitate și intimitate va dispărea. De asemenea, foarte probabil, ca bolnavii să nu vor avea acces la analizele decontate de Casa de Sănătate.

”Din 2014 cele două clinici de dermatologie au fost mutate din clădirea cunoscută ca și clinica de dermatologie, în parterul și demisolul ambulatorului de specialitate. Din acel moment nu s-a pus problema să mai existe garda la dermatologie. Din două clinici de dermatologie cu 25 de paturi fiecare, în momentul de față există în Clinica Dermatologie 1cu zece paturi și Clinica Dermatologie 2 - cu nouă paturi”, a declarat managerul.

Medicii spun că situația bolnavilor se va înrăutăți

Scandal la Spitalul Colentina: Se vrea comasarea cabinetelor dermatologilor de la cele două clinici ale spitalului, pentru a face loc paturilor pentru pacienţi. Medicii spun că situaţia bolnavilor se va înrăutăţi.

Cu alte cuvinte, managerul spitalului Colentiva vrea 50 de paturi în cele două clinici de dermatologie. Care există, dar blocate, o parte dintre ele, restul până la 50, în pavilionul I, iar celelalte în clinică. Pentru a remedia această situație, absolut firească, În momentul de faţă într-o clinică sunt 15 paturi, iar în cealaltă 16. Pentru a remedia acestă situaţie a venit cu o propunere şocantă.Cele 50 de paturi, defapt, există. În clinică sunt o parte dintre ele, cele necesare puținelor cazuri grave de internat, iar celelalte, până la 50, sunt aflate în pavilionul I, unde pot fi folosite oricând, la nevoie, ori decâte ori există un număr mai mare de internări continue, la pat.

Pentru a schimba aceastîă situație, managerul a venit cu o propunere șocantă: ”Eu doresc ca din cabinetele pe care le au în momentul de față, în număr 21 de cabinete persoanale ale doctorilor dermatologi, în acel cabinet pot fi băgate două sau trei paturi în care e musai să stea bolnavul grav. Ce doresc eu ca din acest an când suntem în plin proces de autorizare sanitară a spitalului să nu mai existe discrepanța majoră între ce este scris în documente, respectiv 25 de paturi pe secție și ele chiar să existe real”, a mai spus managerul spitalului.

Aşadar, medicii care consultă zilnic zeci de persoane cu afecțiuni dermatologice la Spitalului Colentina, au fost anunțați că în viitorul apropiat vor fi mutaţi câte doi sau chiar trei într-un cabinet.

Aceştia au reacţionat şi spun că noua măsura va înrăutăţi de fapt situaţia bolnavului. Pacienţii în aceste noi condiţii vor fi obligaţi să stea la cozi infernale, să fie consultaţi fugitiv, nu în cabinete ci în văzul celorlalţi bolnavi sau medici, nu în cabinete, ci în văzut celorlalți bolnavi, şi mai grav, să nu aibă acces la analizele decontate de Casa de Sănătate.

Medicii au explicat pentru EVZ de ce este nevoie de cele 10 cabinete unde sunt consultați zeci de pacienți zilnic. Potrivit acestora, secția are punctul de triaj la subsol, într-un hol fără geamuri, iar în încăperea unde sunt văzuți bolnavii are loc un singur medic. Astfel, au ajuns să se creeze cele 10 cabinete medicale în care sunt consultați simultan 10 pacienți, nu unul ca în triaj.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Social

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI