Scandalul copilului băgat în comă la dentist: Cine sunt actorii principali. Dezvăluiri

Vești triste. Copilul paralizat în cabinetul stomatologic din Pitești e în stare foarte gravă, internat pe secția de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic de Urgență „Grigore Alexandrescu”. Avem informații despre ce s-a întâmplat în cabinet.

Primele informații de pe plan local arată că micuțului i-a fost administrat anestezic intravenos, pentru anestezie generală. Dr Dragoș Stanciu, președintele colegiului Medicilor Dentiști - Argeș, susține că abia au demarat și ei o anchetă, deoarece au aflat despre acest caz din presă.

„Ne-am autosesizat din presă, pentru că nu aveam de unde să știm... Este vorba de un copil care a beneficiat de o anestezie generală, de o sedare intravenoasă, dată de un medic anestezist. Nu e vorba de o anestezie administrată de un stomatolog. Nu știm dacă acel cabinet avea aparatura necesară pentru a administra anestezie, este posibil să nu. Consiliul Medicilor Dentiști  autorizează  cabinetele din punct de vedere stomatologic, atât. În rest nu are jurisdicție”, a spus președintele CMD Argeș.

NEWS ALERT. Prima reacție a medicului. Copil de 4 ani, aproape omorât la dentist!

„Nu știu dacă în acel cabinet s-au mai petrecut fapte similare. Nici nu știu despre ce medic este vorba. Avem și noi ancheta noastră în desfășurare, dar acum am început-o. Din câte știu nu cred că este vorba de vreun alt caz anterior. Nu cred că e vorba despre abateri disciplinare...” a mai spus dr. Dragoș Stanciu, președinte CMD Argeș.

Cabinetul TeddyCare, locul unde s-a petrecut tragedia, vine cu explicații:

„Au început resuscitarea la 45 de minute de la administrarea anesteziei”

Reprezentanții TeddyCare nu doresc să dezvăluie numle medicului dentist care a solicitat intervenția ATI.

Totodată, medicul anestezist este dr. Dr Dinescu Adrian, medic primar anestezie și terapie intensivă, despre care TeddyCare susține că lucrează și la un spital de stat, cât și la mai multe unități medicale private.

Veștile despre copil sunt înfiorătoare. Medicii de la Alexandrescu, neputincioși

Starea copilului în vârstă de 4 ani este în continuare foarte gravă. Surse medicale spun că șansele de supraviețuire ale micuțului sunt foarte mici.

Ancheta Ministerului Sănătății șochează părinții care și-au dus copiii la clinica de lux: Nu au autorizație!

„La solicitarea Ministerului Sănătății, inspectorii sanitari din cadrul Direcției de Sănătate Publică Argeș au demarat verificări la clinica stomatologică din Pitești, acolo unde un copil de 4 ani după ce a a primit asistență medicală de specialitate a ajuns internat în stare gravă în Spitalul Clinic de Urgență Copii “Grigore Alexandrescu”.

Inspectorii sanitari argeșeni verifică condițiile în care s-a acordat asistența medicală copilului, respectarea protocoalelor medicale și a legislației în vigoare privind acordarea anesteziei, autorizația sanitară de funcționare a clinicii, condițiile igienico –sanitare din unitate.

Din primele verificări, părinții s-au prezentat cu copilul în data de 10.02.2020 pentru efectuarea unui tratament stomatologic la clinica din Pitesti. Clinica stomatologică are autorizație sanitară de funcționare (ASF) eliberată de DSP Arges cu nr.170 din 28.07.2016 pentru obiectul de activitate consultații și tratamente în specialitățile medicină dentară și ortodonție. Din ASF nu reiese că acest cabinet ar avea în structura de functionare o secție de ATI.

Inspectorii DSP Argeș au aplicat clinicii stomatologice o sancțiune în valoare de 20 000 lei pentru nerespectarea obiectului de activitate înscris în Autorizarea Sanitară de Funcționare. (HG 857/2011, art.3, lit e)”, se arată într-un comunicat emis de Minister. Părinții au reacționat imediat, revoltați: „Mi-am dus copilul acolo! Acum aflu că ei fac anestezii ca pe câmp!!! Sunt îngrozită!”, scrie o mămică din Pitești.

Cine este medicul anestezist Adrian Dinescu?

„Cu echipa Dental House colaborez de trei ani. Rolul meu este acela de a ajuta pacientul să se simtă relaxat în timpul unei proceduri stomatologice neplăcute sau dureroase, cu un grad mare de complexitate. Mai exact, sunt responsabil cu sedarea anumitor pacienți anxioși, cu fobie față de dentist sau care nu își pot controla reacțiile. Tehnicile de sedare utilizate îi ajută să se relaxeze și chiar să doarmă în timpul procedurii medicale, lucru ce permite colegului stomatolog să efectueze tratamente dentare complexe și îndelungate (chirurgie, implantologie etc.).

Fiind o fire extrem de ambițioasă și competitivă, mi-am dorit să urmez o carieră care să mă provoace permanent. Iar medicina mi-a oferit mai mult de atât. Am descoperit o profesie nobilă, cu rezultate fascinante, care implică studiu permanent și mult devotament față de oameni.

Timpul liber este dedicat exclusiv familiei, alături de care îmi place să călătoresc și să cunosc culturi cât mai diferite. Totodată, sunt extrem de pasionat de tenis, pe care îl practic ori de câte ori am ocazia.”, se arată pe site-ul unei alte clinici particulare cu care acesta colaborează în Pitești.

„A fost un episod de bradicardie severă asociat cu scăderea saturației oxigenului, care au dus la un stop cardiorespirator destul de imediat”

„Tehnica folosita se cheama analogosedare, este o tehnică curentă. Am o experienta de peste 400 de copii care au efectuat tratamente stomatologice sub aceasta forma. Pacientul, familia pacientului și-a dat acordul pentru aceasta tehnica.

Lucrurile au decurs in mod normal pana la un moment dat, aproximativ 45 de minute de la inceperea interventiei, unde am avut un episod de bradicardie severa asociat cu scaderea saturatiei oxigenului, care au dus la un stop cardiorespirator destul de imediat. Motiv pentru care am instituit resuscitare rapida si pacientul a plecat din clinica stabilizat catre un serviciu de pediatrie de urgenta.

Copilul avea nevoie de aceasta procedura care este indicata doar la pacientii cu anumite probleme. Dozele ca de fiecare data sunt calculate pe kilogram corp.  Am reactionat in parametri profesionali”, a declarat medicul anestezist Adrian Dinescu pentru Realitatea PLUS.

Întrebat dacă băiatul de 4 ani era pentru prima dată la clinică, medicul a răspuns că „da, fratele lui a mai fost de două ori sedat”.