Scandalul caricaturilor religioase. Francezii au păreri împărţite

Scandalul caricaturilor religioase. Francezii au păreri împărţite

Francezii sunt împărţiţi în legătură cu publicarea caricaturilor reprezentându-l pe profetul Mahomed în ultimul număr al revistei Charlie Hebdo, însă majoritatea dintre ei consideră că libertatea de expresie este un drept fundamental, potrivit unui sondaj TNS Sofres publicat vineri, relatează AFP.

Potrivit sondajului, 58% dintre respondenţi au afirmat că libertatea de expresie este un drept fundamental şi că libertatea de a face caricatură face parte din acest drept, faţă de 35% care au o părere contrară.

Totodată, 39% dintre persoanele chestionate dezaprobă publicarea caricaturilor cu Mahomed, în timp ce un număr aproape egal (37%) a fost de acord cu decizia săptămânalului de a le publica. Un sfert dintre francezi (24%) au afirmat că nu au nicio opinie în această privinţă.

Potrivit Agrepres, 71% dintre persoanele chestionate au aprobat interdicţia de a se organiza manifestaţii în Franţa împotriva caricaturilor cu Mahomed şi a filmului american antiislam "Inocenţa musulmanilor", care a declanşat proteste violente în numeroase ţări.

Ne puteți urmări și pe Google News

Studiul a fost realizat în rândul a 1.012 internauţi, reprezentând populaţia franceză cu vârsta peste 18 ani.