Evenimentul Zilei > Politica > Scandalul Autonomiei secuilor. Ciolacu dă vina pe liberali. „Chiar ei sunt vinovați”
Scandalul Autonomiei secuilor. Ciolacu dă vina pe liberali. „Chiar ei sunt vinovați”

Scandalul Autonomiei secuilor. Ciolacu dă vina pe liberali. „Chiar ei sunt vinovați”

Președintele interimar al PSD și președinte al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu a afirmat miercuri că patidul pe care îl conduce va vota împotriva legii privind autonomia Ținutului Secuiesc.

El îi acuză pe liberali că mimează națioanalismul, spunând că sunt principalii vinovați.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Ciolacu a spus că:„Deși reprezentanții PNL mimează acum naționalismul, chiar ei sunt vinovați pentru neîntrunirea la timp a plenului care să respingă această lege”.

„PSD NU susține legea privind autonomia Ținutului Secuiesc! PSD va vota împotriva acestui proiect de lege și îl va respinge URGENT la Senat, care e cameră decizională.

De altfel, PSD a votat împotrivă și în comisiile de specialitate din Camera Deputaților. Acest proiect are NUMAI rapoarte de respingere și avize NEGATIVE. Acest proiect a fost introdus pe ordinea de zi cu raport de RESPINGERE.

Mai mult, GUVERNUL a dat răspuns și a trimis PUNCT DE VEDERE după mai bine de două luni de când i-a fost solicitat, după ce se împlinise deja termenul de adoptare tacită! Mai mult, Comisia pentru Administrație condusă de PNL a avut nevoie de 3 săptămâni ca să dea un raport pentru această lege. Mai mult, Biroul Permanent al Camerei a atenționat Comisia de Administrație printr-o adresă că se împlinește termenul de adoptare tacită și că trebuie să facă ceva.

Deși reprezentanții PNL mimează acum naționalismul, chiar ei sunt vinovați pentru neîntrunirea la timp a plenului care să respingă această lege. Pentru că au venit infectați în Parlament și nu am putut ține ședințe fix în perioada în care s-a împlinit termenul de adoptare tacită pentru această lege”, a scris pe pagina sa de Facebook, Marcel Ciolacu.

Iată și atașamentul justificativ prezentat de Ciolacu:

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.Este posibil ca imaginea să conţină: text