Evenimentul Zilei > Justitie > SCANDAL URIAȘ la Poliția de Frontieră. Ministrul de Interne Carmen Dan: Consider că trebuie să facă un gest de minimă onoare și să plece
SCANDAL URIAȘ la Poliția de Frontieră. Ministrul de Interne Carmen Dan: Consider că trebuie să facă un gest de minimă onoare și să plece

SCANDAL URIAȘ la Poliția de Frontieră. Ministrul de Interne Carmen Dan: Consider că trebuie să facă un gest de minimă onoare și să plece

Ministrul Carmen Dan a spus că ar trebui să demisioneze comisarul șef Aurelian Miu, însuși șeful Serviciului Control din IGPFR, cel care stătea în genunchi într-o fotografie în faţa superiorilor.

Un set de imagini incredibile în care un ofițer de poliţie este surprins stând în genunchi în faţa superiorilor săi a determinat o anchetă de amploare cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a explicat că acea fotografie nu a fost făcută în contextul unui ritual. (…) "Consider că trebuie să facă un gest de minimă onoare și să plece din acea poziție pentru că acea poziție presupune atributul responsabilității funcției. Ipostaza în care s-a pus nu face onoare nimănui. Îi cer public să se gândească și să facă gestul pe care îl așteptăm cu toții. Altfel, îi voi aminti, despre acest lucru, în fiecare zi", a zis Carmen Dan.

Ministerul de Interne precizează că persoana care apare în imagini este comisarul şef Aurelian Miu, şeful Serviciului Control din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră.

La masa în faţa căreia Aurelian Miu stă în genunchi se află Gelu Oltean, fost şef al serviciului de informaţii al Ministerului de Interne, Ioan Buda, şeful Poliţiei de Frontieră, Marcel Ardelean, şeful Direcţiei de Supraveghere şi Controlul Trecerii Frontierei şi alţi poliţişti de rang înalt, potrivit sursei citate.

Pozele par a fi făcute din exterior, prin fereastra închisă. National.ro susţine că scena s-ar fi petrecut la etajul 6 în sediul Poliţiei de Frontieră, fără a preciza şi data la care au fost făcute.

Ministerul de Interne a luat cunoştinţă de apariţia fotografiilor şi a anunţat că declanşează o anchetă pentru a elucida în ce context s-a petrecut scena.