Evenimentul Zilei > Politica > Scandal uriaș în PSD. Fostul ministru amenință cu procese. „Plec din partid!”
Scandal uriaș în PSD. Fostul ministru amenință cu procese. „Plec din partid!”

Scandal uriaș în PSD. Fostul ministru amenință cu procese. „Plec din partid!”

Fostul ministru al Economiei, Eugen Teodorovici, este revoltat și amenință că ar putea da în judecată conducerea PSD pentru că nu s-ar fi respectat statutul partidului.

Teodorovici susține că el ar fi trebuit să fie preşedinte interimar după demisia Vioricăi Dăncilă.

„Conducerea partidului ar trebui să fie alta. Eu ştiu că trebuie să respecţi regulile, mai ales statutul. Acolo spune clar că doar congresul şi numai congresul este cel care numeşte şi revocă conducerea partidului. Potrivit statutului, eu trebuia să fiu preşedinte interimar până la congres. Nu pretind eu asta, e vorba despre ce spune statutul pe care l-au votat toţi membrii la Congres. Este prevederea pe care trebuie să o respectăm toţi, ne place sau nu. Dar sunt multe întrebări la care nu vom avea răspuns. Am spus şi după CEx asta”, a explicat ministrul Economiei din Guvernul Dăncilă.

De asemenea, Teodorovici amenință că va da în judecată conducerea actuală a PSD, iar dacă va câștiga procesul cei „vinovați” ar trebui să plece din partid

„O să văd exact dacă o să merg sau nu în instanță cu această încercare de a clarifica cine are dreptate. Mie îmi plac foarte mult lucrurile tranșant discutate. Dacă aș merge în instanță și aș câștiga, cred că cei care au votat în CEX această schimbare contra statutului, ar trebui să plece din partid. Dacă ei vor câștiga, atunci plec eu din partid””, a spus Eugen Teodorovici.

Eugen Teodorovici a mai spus şi că, din punctul său de vedere, nu i se pare normal ca Marcel Ciolacu să candideze la şefia PSD.

„Cred că cine asigură interimatul nu ar trebui să mai participe şi la cursa internă pentru alegerea preşedintelui”, a spus Teodorovici

Intrebat dacă este pregătit să fie exclus din PSD din cauza problemelor pe care le ridică în spaţiul public cu privire la nesemnarea moţiunii de cenzură şi a contestării conducerii partidului, Eugen Teodorovici a spus că nu are nimic de ascuns.

„Sunt pregătit pentru orice în viaţă. Atunci când mi-am asumat să fiu în politică… Îţi asumi absolut tot şi cred că ar fi poate o modificare astfel a statutului, dacă tot se doreşte modificarea acestuia. Poate cei care vor să asigure conducerea PSD şi mai departe să fie şi viitori prim-miniştri să nu mai facă parte din Parlament, să nu se mai ascundă… Dacă nu au nimic de ascuns şi nu le este teamă de nimic în această viaţă, nu au de ce să se ducă în această zonă de imunitate parlamentară. O modificare pentru a convinge oamenii că nu ai ce să ascunzi, că vrei să faci tot ce ţine de tine pentru binele ţării şi nu jocuri de culise”, a spus Eugen Teodorovici, potrivit dcnews.ro