Liderii opoziţiei din SUA, Nancy Pelosi şi Chuck Schumer, au constatat că există "diferenţe puternice" între interpretarea secretarului Justiţiei, William Barr, şi ceea ce scrie în raportul Comisiei Robert Mueller despre presupusa obstrucţionare a justiţiei de către preşedintele Donald Trump, potrivit agerpres.ro.

„Sunt diferenţe puternice între ceea ce a spus procurorul general Barr despre obstrucţionarea justiţiei şi ceea ce a spus procurorul special Robert Mueller despre obstrucţionarea justiţiei”, afirmă, într-o declaraţie comună, Nancy Pelosi, preşedintele Camerei Reprezentanţilor, şi Chuck Schumer, liderul minorităţii democrate din Senatul SUA.

„Pe măsură ce continuăm să evaluăm raportul, un lucru este clar: procurorul general Barr a prezentat concluzia că preşedintele nu a obstrucţionat justiţia, în timp ce raportul Mueller pare să evidenţieze această concluzie”, subliniază liderii Partidului Democrat din SUA.

Raportul Mueller, care vizează amestecul Rusiei în alegerile din SUA a fost prezentat procurorului general și acesta, după cum se știe, a făcut publice concluziile sale.

Prima este că președintele și echipa sa de campanie electorală nu au fost implicați într-o conspirație cu Rusia, menită sa influențeze rezultatul scrutinului. Cea de-a doua, care nu îl absolvă pe președinte de vinovăție, este că nu există suficiente dovezi în sprijinul acuzației că Trump ar fi încercat să influențeze bunul mers al justiției.

Citește și: