Evenimentul Zilei > International > Scandalul SPIONULUI OTRĂVIT. UE penalizează RUSIA
Scandalul SPIONULUI OTRĂVIT. UE penalizează RUSIA

Scandalul SPIONULUI OTRĂVIT. UE penalizează RUSIA

Drept represalii la otrăvirea, în Marea Britanie, a SPIONULUI Serghei Skripal, ambasadorul în Rusia al UE a fost rechemat, a confirmat premierul olandez, Mark Rutte, în cursul nopţii de joi spre vineri la Bruxelles.

La summitul UE, statele member au acuzat că e foarte posibil ca Rusia să se afle în spatele otrăvirii spionului Skripal și a fiicei sale, pe 4 martie la Salisbury. "A fost un acord pentru a rechema ambasadorul UE la Moscova pentru consultări", declarase anterior un înalt responsabil european la finalul primei zile a summitului european.

Pe de altă parte, unele state membre ale UE intenţionează să expulzeze diplomaţi ruşi ori să îşi recheme ambasadorii, ca măsuri de retorsiune, a precizat responsabilul european.

"După ce au căzut de acord în legătură cu atribuirea (otrăvirii lui Serghei Skripal), liderii şi-au continuat discuţiile asupra modalităţii de a putea merge dincolo de simple cuvinte şi a trece efectiv la acţiuni", a precizat responsabilul.

"Unii membri au în vedere posibile expulzări de diplomaţi ruşi ori să îşi recheme proprii diplomaţi", a explicat el sub acoperirea anonimatului.

"Este o demonstraţie de intenţie", a declarat o altă sursă europeană, citată de Agerpres.