Scandal monstru în Parlament. „Este o bătaie de joc. Poate ştiţi să înjuraţi şi de la microfon”

Scandal monstru în Parlament. „Este o bătaie de joc. Poate ştiţi să înjuraţi şi de la microfon”

La şedinţa solemnă dedicată Revoluţiei din 1989 a izbucnit un scandal uriaş între reprezentanţii taberelor PNL-USR şi cea formată din PSD şi Forţa Naţională.

Totul a început în momentul în care preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu a spus că în timpul şedinţei va lua cuvântul şi Petre Roman, ca reprezentant al Institutului Revoluţiei Române din Decembrie.

Iată stenograma discuţiilor din timpul şedinţei

"Alina Gorghiu: Păi... dacă vorbiţi de la microfon şi spuneţi că aveţi acest cuvânt al domnului Roman şi nu ni-l comunicaţi şi nouă la mapă, mi se pare deja că puteţi să ţineţi şedinţa singuri, de ce mai aveţi nevoie de noi!?   2 - Aş vrea să vă întreb ceva, că spune domnul Meleşcanu că a ajuns la concluzia că trebuie invitaţi şi revoluţionarii, stimate domnule preşedinte, ideea asta puteaţi să o aveţi în 4 decembrie, că ştiaţi că este şedinţă festivă legată de Revoluţie.   Faptul că ne vine ideea acum cu câteva ore înainte, mie mi se pare sfidător. Mai ales că personajele despre care vorbiţi, parte din ele semnatare ale...  sau semnatarul scrisorii şi cel care doreşte să ia cuvântul, pentru mare parte din opinia publică, sunt personaje controversate. Şi atunci asta este, asta este... domnul Iliescu, în cazul în care nu ştiţi despre cine vorbesc...

Ne puteți urmări și pe Google News

Marcel Ciolacu: Haideţi, haideţi să intrăm în discuţiile... lăsaţi cu...

Alina Gorghiu: Dacă domnul Ciolacu va conduce şedinţa mai bine, dumneavoastră nu veţi putea vorbi chiar oricând! Dar vorbiţi de la microfon, că poate ştiţi să înjuraţi şi de la microfon. Dar nu vreţi să înjuraţi şi de la microfon? De vreo trei ani de zile, tot faceţi asta! Bun.   Domnule preşedinte, numărul vi-l faceţi dumneavoastră nu noi. Faptul că astăzi, cu trei ore înainte, vă permiteţi să vă bateţi joc de o şedinţă festivă, prin depeşă venită de la domnul Iliescu, suplimentând vorbitorii cu oameni care nu au legătură cu un moment solemn, este o bătaie de joc pe care dumneavoastră, ca preşedinte al Camerei Deputaţilor, o exercitaţi şi cu asta am spus totul! Faceţi ce doriţi, că tot aţi făcut... aveţi majoritate în BPR şi tot timpul faceţi la fel. Continuaţi-vă aceeaşi politică de bătaie de joc şi de impunerea votului majorităţii pe tot felul de prostii! Acum două săptămâni a existat un BPR. A fost o hotărâre a BPR-ului pe care eu insist să o respectăm, cu vorbitorii care de obicei vorbesc la o şedinţă solemnă!

Marcel Ciolacu: Mulţumesc mult, supun votului dumneavoastră. Spuneţi domnul... vă rog!

Stelian Ion: Doar vă spun, dacă va vorbi domnul Petre Roman, eu personal nu ştiu dacă voi putea sta în sală şi va fi un element... va fi un element care va naşte nişte dispute absolut inutile!

Marcel Ciolacu: Vă rog eu frumos, mă lăsaţi să supun la vot? Supun votului dumneavoastră, cine este să vorbească Petre Roman? Mai vreţi să interveniţi, doamna Gorghiu?

Alina Gorghiu: Păi măcar domnul Meleşcanu, zic din prietenie, că dacă tot a susţinut această solicitare!

Marcel Ciolacu: Cine este împotrivă? Unu, două, trei, patru, cinci, şase, şapte, opt. Abţineri? Deci, nu s-a aprobat", potrivit antena3.ro