Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat luni, 13 ianuarie,  la B1 TV, în emisiunea moderată de Tudor Mușat că „PSD a sugerat că nu sunt bani de pensii”, deși problema este una „de perspectivă”, ce ar putea deveni realitate peste 30 de ani, „poate și mai mult”.

În aceeași seară, la RTV, Marius Budăi,  fostul ministru al Muncii (PSD), și Dan Vîlceanu (PNL), s-au certat în direct pe tema surselor de finanțare pe care le-au avut pe timpul mandatelor, pentru pensii și alocații. Budăi i-a reproșat că „Guvernul Orban găsește patru soluții cum să nu mărească alocațiile, dar nu a fost în stare să găsească măcar una cum să le mărească. Dar patru soluții cum să nu le mărească le avea a doua zi.” La rândul său, Vîlceanu a ținut să-i reamintească deputatului PSD că anul trecut partidul din care face parte a votat împotriva măririi alocațiilor. Cearta dintre cei doi a continuat minute bune:

Budăi: PNL la guvernare și PSD e vinovat. PSD e vinovat că se plătesc pensiile cu întârziere. Noi am venit cu soluția și am găsit finanțarea.

Vîlceanu: Nu, nu ați găsit nicio finanțare!

Budăi: Nu? Dar cum a fost, ia spuneți?

Vîlceanu: Nu, pentru că noi am indicat o sursă bugetară, iar dumneavoastră ați găsit o sursă bugetară din împrumuturi. Domnule prim-ministru (n.r Petre Roman), vorbim de bugetul general consolidat, domnul Budăi nu știe lucrurile acestea. Noi aveam deficitul de la bugetul de stat, excedentul de la bugetul de stat.

Budăi: I-auziți, i-auziți! Cum poți să spui așa ceva de bugetul general consolidat, când dvs. ați indicat sursa de finanțare bugetul surselor sociale. Vă spune și domnul premier că acea sursă de finanțare indicată de dumneavoastră e nelegală.

Vîlceanu: Anul trecut, impactul bugetar pe alocații era de 2 miliarde, anul acesta e de 7,5 miliarde. Nu ați spus de unde e sursa de finanțare.

Budăi: Ba este în amendament, uitați-vă.

Vîlceanu: Nu, nu e nicio sursă de finanțare!

Budăi: Eh. Dar dumneavoastră ce sursă de finanțare ați pus? Păi spuneți sursa!

Vîlceanu: Nu pot să vă spun.