Din înregistrare reiese faptul că Petrche avea de gând să-I aducă pe oameni la vot, cu mai multe maşini speciale pentru acest lucru.

 

"- Trebuie să aduci 6.000 de oameni la vot.

– Bă, ai 15 secţii de votare, hai sa lămurim.

– Îţi trebuie 6-7 oameni.

– Dacă fac socoteala 300-400 de oameni pe fiecare secţie

– Dacă nu ai măcar 50 de oameni care să aducă câte opt oameni…

– Plecăm de aici cu maşinile?

– Da

– Dacă-i aducem cu maşinile, poliţia ne va hăitui, ne vede o dată, de două ori, de trei ori.

– Nu mai ţine cont de nimic, lăsaţi-mă cu chestiile astea, Vă spun eu că poliţia nu zice nimic în ziua aia. Dacă va fi cu bani, atâta tot", se aude în înregistrarea audio.

Marian Petrache a oferit jurnaliştilor câteva răspunsuri. Ela confirmat autencitatea acestei înregistrări, şi a transmis că nu s-a încălcat legea.

„Vorbeam în altă calitate. Eram la Berceni. Era vorba de campania din Pantelimon(…). Nu e niciun element din aceea înregistrare care să conducă la concluzia că aș fi îndemnat să fie încălcată legea, ba chiar spun să nu se discute despre bani. (…) Vorbeam de cum e organizat un partid pentru a avea capacitatea de a aduce oameni la vot, în sensul de a veni la vot cât mai mulți oameni", a spus Petrache, sâmbătă, la Antena 3, potrivit dcnews.

 

Mai mult, liderul PNL susține că această înregistrare a fost realizată după ce se încheiase campania electorală și a apărut pentru a se acoperi evenimentul prin care se realizează majoritatea la CJ Ilfov