Evenimentul Zilei > Politica > Scandal la PSD Constanța. Președintele CJ, scos din cursă de un candidat surpriză UPDATE
Scandal la PSD Constanța. Președintele CJ, scos din cursă de un candidat surpriză UPDATE

Scandal la PSD Constanța. Președintele CJ, scos din cursă de un candidat surpriză UPDATE

Răsturnare de situație în PSD Constanța unde, potrivit unor surse din partid, președintele Consiliului Județean, Horia Țuțuianu, a fost retras din cursa pentru șefia CJC la alegerile locale, în locul lui candidând însuși președintele organizației județene a PSD, Felix Stroe.

UPDATE ora 20:30 PSD Constanța a confirmat, în urmă cu puțin timp, că Felix Stroe, liderul organizației județene a social democraților constănțeni, este candidatul partidului la funcția de președinte al Consiliului Județean. Urmează ca toate panourile electorale ale președintelui CJC în funcție, Horia Țuțuianu, dar și bannerele din toate localitățile județului Constanța în care poza lui Horia Țuțuianu apărea în tandem cu candidații PSD la fiecare primărie, să fie înlăturate, fiind înlocuite cu poza lui Felix Stroe.

„Biroul Permanent Județean al Organizației PSD Constanța s-a întrunit vineri 14 august a.c., în prezența majorității covârșitoare a primarilor partidului din județul Constanța. La propunerea Biroului, în unanimitate de voturi, candidat la funcția de Președinte al Consiliului Județean Constanța a fost desemnat dl. Felix Stroe, președintele organizației județene a PSD Constanța”, transmite Biroul de Presă al organizației județene a PSD Constanța.

În ședința Biroului Județean al PSD Constanța, de vineri seara, conform unui scenariu sugerat președintelui CJ Constanța, Horia Țuțuianu trebuie să își anunțe renunțarea la candidatura pentru un nou mandat la alegerile locale. Iar cel care, în situația dată, se va „sacrifica” pentru salvarea partidului ar fi chiar președintele organizației județene a PSD Constanța, Felix Stroe.

Horia Țuțuianu ar fi aflat vestea că nu va mai candida de la Felix Stroe. Iar la ședința Biroului Județean al PSD Constanța sunt convocați toți primarii partidului și membri ai conducerii formațiunii politice. Invitat la ședință, Horia Țuțuianu ar trebui să spună că din motive de  sănătate își retrage candidatura pentru șefia Consiliului Județean Constanța din partea PSD.

Surse apropiate partidului au declarat, pentru EVZ, că dacă Horia Țuțuianu renunță la candidatură i se oferă un loc eligibil pe lista pentru Camera Deputaților la alegerile parlamentare din iarnă. Acesta însă este decis să nu participe la ședința Biroului Județean al PSD. Felix Stroe nu a putut fi contactat pentru a prezenta un punct de vedere. El declara recent că nu va candida nici la alegerile locale, nici la cele parlamentare.

De altfel, Felix Stroe și Horia Țuțuianu au participat, vineri la prânz, la inaugurarea rețelei de gaze naturale în comuna Limanu, apăsând împreună pe butonul de pornire al instalației. La un moment dat, Felix Stroe a fost sunat de cineva căruia i s-a adresat cu „da, domnule președinte„, un coleg de partid spunând că vorbește cu liderul PSD, Marcel Ciolacu.

PSD Constanța se pregătea să depună, sâmbătă, 15 august, la Biroul Electoral Județean, candidaturile partidului pentru primărie, șefia CJC și pentru consiliile local și județean. De aceea, fiind nevoie de prezența lui la Constanța, pentru semnarea candidaturilor PSD la alegerile locale, Felix Stroe a plecat mai devreme de la Limanu.

Motivul pentru care PSD Constanța renunță brusc la candidatura lui Horia Țuțuianu pentru un nou mandat de președinte al CJC nu sunt clare. Un parlamentar PSD de Constanța a confirmat „renunțarea” acestuia la candidatură, spunând că în ședința de vineri seara conducerea partidului „îl va ruga pe Felix Stroe „să se sacrifice pentru șefia CJC”.

Alte surse spun însă că, la Constanța, ar exista o înțelegere între PNL și PSD, ca primăria  să fie câștigată de candidatul PS, iar Consiliul Județean să fie căștigat de candidatul PNL. În același timp, nu este exclus ca cei din conducerea centrală a PSD să îi fi pecetluit soarta lui Horia Țuțuianu, el fiind privit în partid ca un apropiat al lui Eugen Teodorovici. Cel care, în urmă cu patru ani, l-a propus pe Horia Țuțuianu să devină președinte al CJC este același Felix Stroe.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: