Evenimentul Zilei > Politica > Scandal la prezidențiale! Băsescu despre Diaconu: „Boschetar din Cișmigiu”
Scandal la prezidențiale! Băsescu despre Diaconu: „Boschetar din Cișmigiu”

Scandal la prezidențiale! Băsescu despre Diaconu: „Boschetar din Cișmigiu”

Traian Băsescu i-a reproşat lui Mircea Diaconu ținuta pe care a avut-o la momentul lansării candidaturii pentru Cotroceni.

Fostul președinte a afirmat că şi-a lansat candidatura la preşedinţie îmbrăcat ca un „boschetar din Cișmigiu” în faţa Ateneului.

Băsescu a spus despre actor că a fost foarte bine caracterizat de Paleologu, care a scris ca „i se potrivesc cel mai bine rolurile de prost”.

„A fost dizgrațios. Nu știu cum Diana nu l-a atenționat, mă, nu face asta că ești caraghios. Că și Diana Lupescu e tot actriță, soția lui. În orice caz, cert este că Mircea Diaconu va fi cum l-a definit Paleologu astăzi. A spus că i se potrivesc cel mai bine rolurile de prost. Îl vor folosi și Ponta, și Tăriceanu. La rândul lui, și el îi va folosi, pentru că și el este un mare șmecher. Vor sfârși campania ca trei păcăliți, care au vrut să păcălească fiecare, unul pe celălalt. (…) El a făcut scena de la Ateneu, cu Ponta și Tăriceanu știind că se produce scena. A jucat prost scena din fața Ateneului.

Cum să vrei să convingi că e spontană, când tu ai toate televiziunile chemate acolo. Probabil, în mintea lui, a fost că, bă, dacă e în fața Ateneului, probabil îmi dă greutatea clădirii, a tradiției culturale, iar el era îmbrăcat ca un caraghios, ca un d-ăsta care doarme prin parcuri. Nu s-a potrivit peisajul cu personajul. Acolo trebuia să fie foarte elegant, în fața Ateneului, că nu e pentru golani. Iar el s-a dus ca și cum ar fi un boschetar din Cișmigiu îmbrăcat”, a declarat Traian Băsescu potrivit RomâniaTV.