Directorul adjunct al unei şcoli din Capitală propune ca banii pentru lucrările de igienizare a școlii să fie plătiți și de către angajații unității de învățământ.
Mesaj inedit al unui director adjunct al unei școli din București legat de „suplimentul financiar” plătit pentru curăţenie. Acesta a scris, pe un grup de Facebook al părinților, că acești bani ar putea fi plătiți chiar și de către angajații unității școlare.
El le-a cerut părinților să sesiseze dacă le sunt solicitați bani pentru igienizarea unităților școlare. Mesajul este transmis de către Ionuţ Tolescu, director adjunct al Şcolii gimnaziale nr. 195 din Capitală, care precizează în postarea sa: „Cu privire la suplimentul financiar plătit de către unii părinți sau de toți (nu știu) pentru curățenie, pot să spun că – dar fără a dori să jignesc pe cineva – nu este nebun cine cere”, spune Ionuț Tolescu.
„Trăim în țara în care grasul te învață să slăbești”
Acesta își exprimă părerea și în legătură cu situația în care se află România, folosind o comparație plastică.
„Trăim în țara în care grasul te învață să slăbești. Cel care nu are copii te învață cum să-i crești, cel care e îmbrăcat ca scăpat de la spitalul de nebuni cum să te îmbraci și unii care desenează școli pe coli de hârtie și se joacă cu figurine reprezentând copii te învață cum să faci scenarii... ”, este mesajul postat pe Facebook de către Ionuț Tolescu .
Acesta a confirmat, atunci când a fost contactat de organizația Educație Privată, că el este autorul mesajului publicat pe grupul părinților.
„Da, eu l-am scris. Mi-l asum”, a afirmat directorul adjunct.
Directorul adjunct nu a dorit să explice semnificația expresiei „suplimente financiare”, spunând că: „E treaba lor. Noi nu am cerut niciodată bani. Fiecare înțelege ce vrea!”
„Am cerut și o igienizare (văruire) a claselor, dar am rămas doar cu cerutul, ca aproape întotdeauna”
"Bună seara!
Văd că de ceva timp nu faceți altceva decăt să comentați pe această pagină despre ceea ce nu vă convine că se întămplă în școala noastră și mai nou am văzut că acuzați și conducerea școlii că nu are un punct de vedere vizavi de toate problemele pe care le semnalați. Vin cu câteva precizări prin care sper să lămuresc câteva dintre acestea. Conducerea școlii este asigurată de către un consiliu de administrație, consiliu ales prin vot secret în fiecare an la data de 1 septembrie. Operațiunea a durat până la ora 18:30 (votat, numărat, redactat proces verbal).
Prima ședință a consiliului de administrație a avut loc astăzi, 3 septembrie cu participarea părinților desemnați în acest consiliu. Niciunul dintre cei patru directori nu putea să emită o părere legată de scenariul agreat de către școală pentru începutul de an școlar înaintea acestei prime ședințe, pentru a nu se face interpretări de niciun fel.
Ca dovadă a acestui lucru am refuzat orice interviu cu televiziunile care ne-au solicitat punctul de vedere legat de deschidere.(....) Cu privire la defecțiunile existente în școală, vă informez că în această vacanță au venit de două ori reprezentanții primăriei, au notat toate defecțiunile, au făcut poze și... cam atât. Îmi pare rău că nu am făcut și eu poze cu ei pentru a le poșta... .În plus am cerut și o igienizare (văruire) a claselor, dar am rămas doar cu cerutul, că aproape întotdeauna", spune Ionuț Tolescu.
„Apropo, pentru acest supliment financiar se poate înscrie orice angajat al școlii, că sună tentant”
„Cu privire la suplimentul financiar plătit de către unii părinți sau de toți (nu știu) pentru curățenie, pot să spun că – dar fără a dori să jignesc pe cineva – nu este nebun cine cere... Apropo, pentru acest supliment financiar se poate înscrie orice angajat al școlii, că sună tentant...!!! Există o grămadă de povești legate de școala noastră, de tot felul, dar nimeni nu a avut curajul să depună o reclamație pentru ca noi să putem sesiza organele competențe. Așa că acest lucru trebuie asumat, în momentul în care dai prima dată, o să existe și a două oară și tot așa vreo.... nouă ani.
Aveți curajul și asumați-vă ceea ce faceți. Anul trecut noi ne-am asumat să facem o procedură pentru repartizarea elevilor prin tragere la sorți la clasele pregătitoare și am fost jigniți, amenințați, blamați de către unii colegi, inspectori și părinți. Anul acesta această procedură a fost implementată de către ISMB.(....). În concluzie, chiar dacă suntem cea mai mare școală din România, chiar dacă nu avem personal suficient și nici pază, vă asigur – în numele conducerii școlii – că suntem alături de dumneavoastră și că vom încerca să remediem problemele semnalate. Un an școlar sigur, sănătos și în bănci vă doresc!!!! ”, a conchis Ionuț Tolescu, potrivit romaniatv.net