Evenimentul Zilei > Actualitate > SCANDAL LA MISS ROMÂNIA. Cum ne-am pricopsit cu o Miss rusoaica și cine profită de pe urma FALSULUI
SCANDAL LA MISS ROMÂNIA. Cum ne-am pricopsit cu o Miss rusoaica și cine profită de pe urma FALSULUI

SCANDAL LA MISS ROMÂNIA. Cum ne-am pricopsit cu o Miss rusoaica și cine profită de pe urma FALSULUI

Cea care reclamă titlul de cea mai frumoasă româncuță dă interviuri în rusește si are un raspuns halucinant!

De aproape o săptămână, fotomodelul rus Kristina Ciasovschih, 23 de ani, născută în Moscova, dar cu domiciliul în Chișinău se laudă pe pagina sa de Facebook că a câștigat trofeul Miss România 2015. Mai mult, cea care reclamă titlul de cea mai frumoasă româncuță dă interviuri în rusește, pe motiv că nu stăpânește limba. Informația este însă un fals și, deși i s-a atras tinerei atenția că i-ar fi imposibil să participle pentru acest titlu, Kristina Ciasovschih susține că a câștigat concursul.

„Ceea ce s-a anuntat a fi fost concursul Miss Romania a fost un fals, o utilizare fara drept a marcii pe care o deținem. Nu a fost organizat de către noi. Din pacate, mijloace de presa serioase au difuzat informatia fara o minima verificare prealabila. Editia 2015 a concursului oficial nu si-a desemnat, inca, castigatoarea.  MISS ROMANIA este marca inregistrata la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci de dl. Gavrila INOAN”, au spus Gavrila INOAN, președinte  și  Irina HAIDET, Director Național la Organizația Miss România. „Menționăm că în cazul în care cineva contraface o marcă riscă închisoarea”, au adăugat oficialii.

În regulamentul celui mai important concurs de frumusete din tara noastră, MISS ROMANIA, pe lângă alte puncte obligatorii, e necesar să ai cetatenia romana și să ai domiciliul stabil in România pentru a te înscrie în concurs. Condițiile nu erau îndeplinite de Kristina Ciasovschih.

Ce spune tânăra

Începem de la faptul dacă eu am sau nu sânge basarabean. Am, dragii mei, am. Unul dintre bunicii mei de pe linia mamei este basarabean. Mama mea este născută în Republica Moldova, iar tatăl este din Rusia. Eu m-am născut în Rusia și la vârsta de 10 ani am trecut cu traiul în Moldova.

Cum am ajuns eu la concurs? În luna octombrie am mers la castingul de la Iași (România), unde am fost selectată pentru participare la concursul Miss România 2015, precum și ca model pentru Bucharest Fashion Week 2015.

Dorința mea era să particip în Top Model România 2015, căci la acel moment consideram că nu am nicio șansă în concursul de Miss, pentru că sunt basarabeancă. În concurs m-am prezentat la maximum, doar ca să pot primi cel puțin un titlu, nici nu speram la coronița de Miss. Dar uite că norocul a fost de partea mea și pentru prima dată când o basarabeancă cu sânge slav ia titlul de Miss România.

Cu privire la concurs și la felul cât de urât s-a exprimat presa din Moldova, și anume că ”acest concursul este Fals”… Chiar mă așteptam la ceva surprize, dar nu mă gândeam că sunteți atât de inventivi. Deținătoarele coronițelor de Miss: Miss România 2011 – Loredana Hrinciu, Miss România 2012 – Maria Iacob, Miss România 2013 – Alexandra Badea, Miss România 2014 – Diana Cîrdei, toate sunt deținătoare ale coronițelor de Miss, concurs organizat de aceiași organizatori!

Dragii mei, pentru toată presa, atât din Moldova, cât și din România, declar: Eu, Kristina Ciasovschih, am 23 ani și sunt model, nu sunt organizatorul concursului Miss România, nu am nicio atribuție cu marca, asta nu mă privește. Dar uitați-vă că straniu este că, în ultimii ani, acest concurs nu a fost fals, dar numai cum basarabeanca Kristina Ciasovschih a devenit Miss, atunci și concursul a devenit fals”, a spus Kristina Ciasovschih pentru realitatea.md

Ce s-a întâmplat

Vineri, 4 decembrie, Kristina Ciasovschih din Chişinău, Republica Moldova, a participat la concursul de Miss organizat în cadrul festivalului Bucharest Fashion Week și care s-a ținut la Ambasad’Or Events din Otopeni. Kristina a luat astfel coroana la "Miss Fashion Romania 2015", nu "Miss Romania 2015". Ionut Constantin, general manager at Bucharest Fashion Week, nu a putut fi contactat până la închiderea ediției.

Istoria se repetă?

Întâmplător, sau nu, Kristina Ciasovschih este iubita lui Korneliu Vidrașco, bărbatul care a fost arestat la Chișinău la sfârșitul lui 2014, fiind acuzat de trafic de ființe umane și proxenetism, implicând modelele Fashion TV Moldova. Acesta susținea că este directorul Fashion TV, deși era doar un reprezentant. Mai mult, gestul său a dus la suspendarea dreptul de a mai reprezenta brandul Fashiontv pe teritoriul Republicii Moldova, de a mai folosi denumirea Fashiontv alaturi de numele său. „Haideți să clarificăm pentru toată presa din Republica Moldova, Korneliu Vidrașco nu este și nu a fost vreodată director Fashion TV. Nu s-a semnat un contract între părțile Fashion TV România și persoana Kornel Vidrașco. Pentru asta, de regulă, se dă un certificat prin care primește aceste drepturi și o licență. El a fost doar un reprezentant FTV. Korneliu Vidrașco nu mai are dreptul de a reprezenta brandul FTV, iar  faptul că a fost acuzat de trafic de ființe și proxenetism a afectat foarte mult imaginea FTV. Fashion TV nu va mai colabora vreodată cu Republica Moldova”, se arată într-un comunicat FTV.

„În prezent Fashiontv Romania nu are nici o implicatie in organizarea concursului Miss Romania 2015 sau vreo legatura de orice natura cu castigatoarea titlului, Kristina Ciasovschih”, au mai declarat reprezentanții postului pentru EVZ.