Întrebat, la Forumul economic mondial de la Davos (Elveția),  despre solicitarea tinerei activiste suedeze de a fi oprite imediat investițiile în combustibili fosili, Steven Mnuchin a răspuns, în timpul unei conferințe de presă: „după ce merge şi studiază economia la universitate, se poate întoarce să ne explice acest lucru”.

„Este economistă, sau ce e ea? Sunt în confuzie”, a adăugat Mnuchin, citat de AFP.

Administraţia Trump şi Greta Thunberg s-au contrat încă de marţi la Davos, însă într-un mod mai voalat şi fără ca preşedintele american şi adolescenta suedeză să se întâlnească în realitate.

Preşedintele Donald Trump i-a criticat marţi pe “profeţii sfârşitului lumii” într-un discurs la care a asistat şi Greta Thunberg, scrie Agerpres.

“Trebuie să îi respingem pe eternii profeţi ai sfârşitului lumii şi predicţiile lor despre Apocalipsă”, a declarat Donald Trump în faţa elitei economice şi politice globale, reunită la Davos, staţiune de schi din cantonul Grisons din Elveţia, în prima zi a celei de-a 50-a ediţii a Forumului Economic Mondial (WEF).

Însă Donald Trump a mărturisit, înainte să plece de la Davos, că i-ar fi plăcut să o întâlnească pe tânăra activistă.

Vizibil neimpresionată, Greta Thunberg şi-a repetat avertismentele sale virulente către elita politică şi economică, precizând că a venit momentul să se “panicheze”, întrucât “casa arde” , aşa cum o făcuse deja anul trecut la Forumul de la Davos.