Scandal între republicani și democrați. Cu cine este comparat Barack Obama

Scandal între republicani și democrați. Cu cine este comparat Barack Obama

Preşedintele Comitetului Națiional al Partidului Republican, Reince Priebus, a iscat ieri un scandal politic în SUA pentru că l-a comparat pe Barack Obama cu Francesco Schettino, comandantul navei Costa Concordia, care a naufragiat, la 13 ianuarie, în Italia

Vorbind la postul american de televiziune CBS  despre schimbul continuu și dur de replici între candidaţii la învestitura republicană în vederea alegerilor prezidenţiale din noiembrie, Reince Priebus a aprecya că atenţia ar trebui de acum să fie mutată în direcţia lui Barack Obama. ”În câteva luni toate astea vor deveni istorie şi vom vorbi de propriul nostru mic căpitan Schettino, adică preşedintele Barack Obama, care abandonează nava SUA şi se interesează mai mult de campania electorală decât de exercitarea funcţiei sale directe de preşedinte”, a spus liderul republican, potrivit ”Le Monde”.

”L-am numit căpitanul Schettino, ştiţi căpitanul acela care şi-a părăsit nava eşuată în Italia. Aşa cum face propriul nostru preşedinte, care fuge de poporul american şi nu-şi face munca, cutreierând ţara pentru a-şi face campanie electorală”, a explicat Priebus. Comparaţia a fost califiicată de democrați drept ”ruşinoasă”.

Comandantul Francesco Schettino a devenit un personaj extrem de contestat în lumea întreagă, fiind acuzat că, după ce vasul său de croazieră, Costa Concordia, a lovit o stâncă și a început să scufunde, a abandonat nava înainte de a evacua toți pasagerii.

Ne puteți urmări și pe Google News