Costel Alexe, ministrul Mediului, a lansat o serie de critici îndreptate către Gabriela Firea, primarul Capitalei, legate de calitatea aerului din București. „Sunt revoltat. Ministerul poartă o corespondență și i-am pus în vedere Primăriei Capitalei de fiecare dată că trebuie să se preocupe să identifice soluții pentru că Bucureștiul astăzi produce un milion de tone de deșeuri pe an din cele 6 pe care le produce România”, a afirmat Alexe.

Firea a replicat și a afirmat că a luat măsuri pentru îmbunătățirea calității aerului, dar vina este a cetățenilor care preferă să folosească mașinile personale, nu mijloacele de transport în comun. „Faptul că avem din ce în ce mai multe mașini proprietate personală de aproape unică folosință e un fapt îngrijorător. De aceea, facem campanii ca cetățenii să folosească transportul public în comun. Foarte multe autobuze merg goale pentru că avem obișnuința de a circula cu autoturismul personal”, a declarat Firea la Antena 3.

Dialogul a continuat pe un ton ridicat: „E foarte rău că un ministru nu știe ce se întâmplă în București. (…) Mutați-vă din București, dacă nu vă place în București!”, a spus Firea.

„Noi să ne mutăm din București, doamnă? Dumneavoastră ar trebui să aveți o administrație performantă”, a replicat ministrul.

Te-ar putea interesa și: