Evenimentul Zilei > Actualitate > Asta mai lipsea! Scandal între doi medici de top. Testarea bucureștenilor, mărul discordiei
Asta mai lipsea! Scandal între doi medici de top. Testarea bucureștenilor, mărul discordiei

Asta mai lipsea! Scandal între doi medici de top. Testarea bucureștenilor, mărul discordiei

Profesorul Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, a atacat studiul care urmează să fie făcut pe 10.000 de persoane din București, pentru a vedea în ce măsură aceștia au fost sau nu infectați cu noul coronavirus.

Vârful epidemiei în România nu se știe când va fi dar important este ca autoritățile medicale să acționeze eficient. Rafila a mai spus că a purtat o discuție online cu omolul lui din provincia Veneto, din Italia, vecină cu Lombardia. ”Nu este cea mai bună soluție internarea celor cu forme ușoare în spitale. Regiunea Veneto, din Italia, a avut o extrem de bună performanță. Dacă în Lombardia sunt 5000 de decece, în Veneto, regiune vecină, sunt doar 500 de decese. La Veneto, 80 la sută dintre pacienți au fost internați în afara spitalelor, hoteluri, unde erau tratate cazurile medicale ușoare și medii. Au ținut accesul la oxigen pentru pacienții care erau cu forme grave. În Lombardia au fost puși toți împreună și rezultatul s-a văzut”.

Previziunea sumbră făcută de profesorul Rafila se referă la faptul că în perioada următoare și în România, vor exista câteva mii de cazuri pe zi. ”Numărul total se schimbă da la o zi la alta. Și la noi o să trecem de la câteva sute de cazuri pe zi, la peste o mie de cazuri pe zi. Numărul de cazuri nou confirmate va fi corelat cu numărul de teste care pot fi făcute zilnic. Personal mă aștept la câteva mii de cazuri pe zi. Pe termen puțin mai lung cred că această criză se va termina în doi ani. Vor fi tot mai multe persoane care vor trece prin boală, și vor deveni imune. De aceea se face aceste teste”, a spus Rafila.

PAGINA ANTERIOARA

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: