Evenimentul Zilei > Politica > SCANDAL ÎN VOLUNTARI. Candidatul PNL acuză că membrii Biroului Electoral care i-au respins candidatura sunt ANGAJAŢI la Primăria condusă de Florentin Pandele
SCANDAL ÎN VOLUNTARI. Candidatul PNL acuză că membrii Biroului Electoral care i-au respins candidatura sunt ANGAJAŢI la Primăria condusă de Florentin Pandele

SCANDAL ÎN VOLUNTARI. Candidatul PNL acuză că membrii Biroului Electoral care i-au respins candidatura sunt ANGAJAŢI la Primăria condusă de Florentin Pandele

Candidatul PNL la Primăria Voluntari, Florin Secară, susţine că Biroul Electoral Voluntari i-a respins candidatura pentru că acesta este format, în mare parte, din angajaţi ai primăriei conduse de Florentin Pandele.

 O decizie a instanţei este aşteaptă în cursul zilei de azi.

"Vreți să știți cine sunt membrii Biroului Electoral de Circumscripție nr. 8 Voluntari care îmi contestă candidatura? Președintele Biroului Electoral de Circumscripție, Buzilă Cristina Ileana, și locțiitorul acesteia, Vlăsceanu Liliana Marinela sunt consilieri juridici la Primăria Voluntari. Reprezentanță PSD în biroul electoral, Diacu Codruța, este soția șefului STV. Reprezentanță ALDE, Ghincea Adriana, este consilier la Direcția Economică a Primăriei. Reprezentanță UDMR, Niculae Nicoleta, este inspector asistent la Direcția de Investiții", se arată într-un comunicat de presă transmis de candidatul PNL, Florin Secară.

Acesta a adăugat că i-au fost eliminate în mod abuziv câteva sute de semnături.

"Mi-am susținut dreptul de a candida în instanță, având împotriva mea un birou electoral de circumscripție alcătuit în majoritate din subordonați ai lui Pandele, condus de o angajată a Primăriei Voluntari. În plus, dincolo de membrii biroului electoral, în sala de judecată se aflau și alți angajați ai Primăriei Voluntari care făceau atmosferă. Judecătoria Buftea a analizat contestația pe care am depus-o la hotărârea de respingere a candidaturii mele pentru Primăria Voluntari din partea PNL după ce Biroul Electoral de Circumscripție nr. 8 Voluntari a eliminat, în mod abuziv, câteva sute de semnături din cele depuse de mine. Mai mult, același birou electoral din Voluntari nu a ținut cont de o decizie a Biroului Electoral Județean care mi-ar fi permis să completez dosarul meu de candidatură", a acuzat Florin Secară.

Soţul Gabrielei Firea, primarul oraşului Voluntari, Florentin Pandele, va candida independent pentru un nou mandat. PSD şi-a desemnat un alt candidat.

''Am decis să candidez independent pentru funcţia de Primar al Oraşului Voluntari, pentru a pune capăt oricăror speculaţii privind legătura partinică dintre candidatura mea şi cea a soţiei mele. Am în spate o carieră de 16 ani în slujba cetăţenilor din Voluntari, în care am transformat o comună ca oricare alta de la marginea Bucureştiului în cel mai mare oraş al judeţului Ilfov. Am fost tentat să mă opresc aici, cum s-ar putea spune, în plină glorie, dar am încă proiecte pe care îmi doresc să le duc la bun sfârşit, iar sprijinul masiv de care mă bucur în continuare din partea voluntărenilor îmi oferă o motivaţie suplimentară'', a scris Pandele pe Facebook, în urmă cu câteva zile.