Scandal în Ucraina după ce un filmuleţ cu Iulia Timoşenko în închisoare a fost dat publicităţii | VIDEO

Scandal în Ucraina după ce un filmuleţ cu Iulia Timoşenko în închisoare a fost dat publicităţii | VIDEO

Avocatul opozantei ucrainene Iulia Timoşenko şi mai mulţi bloggeri au criticat dur astăzi difuzarea pe site-ul YouTube a unui filmuleţ înregistrat "ilegal" care o arată pe fosta şefă de guvern întinsă pe un pat în închisoarea din Kiev unde este încarcerată, relatează AFP.

În această înregistrare, Iulia Timoşenko poate fi văzută acoperită cu pătura, pieptănată în stilul său tradiţional şi gesticulând în semn de protest împotriva filmării, în contextul în care este bolnavă şi nu poate merge, potrivit apărătorilor săi.

Avocatul opozantei, Serghei Vlassenko, a confirmat că în înregistrare apare într-adevăr clienta sa. El a criticat filmarea "realizată ilegal" şi şi-a anunţat intenţia de a depune plângere.

"Când o persoană bolnavă nu se poate ridica din pat şi spune nu mă filma şi când este totuşi filmată, acest lucru nu este normal", a spus el, citat de Interfax. Numeroşi bloggeri ucraineni au denunţat postarea pe internet a înregistrării, considerând-o un act "mârşav" sau "o murdărie" faţă de opozantă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit AFP, preluată de Agerpres, purtătorul de cuvânt al administraţiei penitenciare, Igor Andruşko, a declarat că a fost deschisă o anchetă pentru a se descoperi originea înregistrării.

Instituţia a publicat cu o zi în urmă pe site-ul său fotografii şi un material video de la infirmeria închisorii şi în special din camera Iuliei Timoşenko, însă opozanta era absentă.

Iulia Timoşenko a fost condamnată în octombrie pentru abuz de putere pentru că a încheiat, în calitate de premier, acorduri gaziere cu Rusia considerate defavorabile Ucrainei.

Această afacere a provocat o criză gravă între Kiev şi UE. Bruxellesul suspectează că acţiunile în justiţie împotriva Iuliei Timoşenko sunt motivate politic şi au în spate puterea actuală din Ucraina.